Η ΕΕ ενημερώνει για θέσεις εργασίας

Η ΕΕ ενημερώνει για θέσεις εργασίας

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε σήμερα το Πανόραμα Δεξιοτήτων της ΕΕ http://euskillspanorama.ec.europa.eu/ , έναν δικτυακό τόπο που παρουσιάζει ποσοτικές και ποιοτικές πληροφορίες σχετικά με τις βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες ανάγκες σε δεξιότητες.

 

Το «Πανόραμα», αντλώντας στοιχεία από δεδομένα και προβλέψεις που συγκεντρώνονται τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και σε επίπεδο κρατών μελών, θα επισημαίνει τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα επαγγέλματα καθώς και τα κυριότερα επαγγέλματα που εμφανίζουν υψηλό αριθμό κενών θέσεων εργασίας.

 

Σήμερα, παρά τα υψηλά επίπεδα ανεργίας, υπάρχουν περίπου 2 εκατ. κενές θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την Ε.Ε.. Ο δικτυακός τόπος περιέχει λεπτομερείς πληροφορίες ανά τομέα, ανά επάγγελμα και ανά χώρα.

 

Τα επαγγέλματα με τις περισσότερες κενές θέσεις στην Ε.Ε.

 

Το Πανόραμα Δεξιοτήτων δείχνει ότι τα επαγγέλματα με τις περισσότερες κενές θέσεις στην Ε.Ε. σήμερα είναι εκείνα των επαγγελματιών του χρηματοπιστωτικού τομέα και του τομέα πωλήσεων. Άλλες ελλείψεις που αναφέρθηκαν αφορούν συχνότερα βιολόγους, ιατρούς και συναφή επιστημονικά επαγγέλματα, νοσηλευτές, επαγγελματίες του κλάδου υπολογιστών ΤΠΕ, και μηχανικούς.

 

Ο εν λόγω δικτυακός τόπος δείχνει ότι η μεγαλύτερη αναντιστοιχία μεταξύ δεξιοτήτων και αναγκών της αγοράς εργασίας υπάρχει στη Λιθουανία, στη Βουλγαρία, στο Βέλγιο, στην Ουγγαρία και στην Ιρλανδία, ενώ στην Πορτογαλία, στη Δανία και στις Κάτω Χώρες, η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη.

 

Tο Πανόραμα Δεξιοτήτων Ε.Ε. θα επικαιροποιείται σε τακτική βάση με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ