Σάλος για το θάνατο στο μετρό της Ν. Υόρκης

Σάλος για το θάνατο στο μετρό της Ν. Υόρκης

 

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία χωρίς δικαίωμα εγγύησης απαγγέλθηκαν χθες Τετάρτη εναντίον ενός Νεοϋορκέζου επειδή έσπρωξε έναν 58χρονο στις ράγες του τρένου που πλησίαζε εκείνη την ώρα, γεγονός που προκάλεσε σοκ στους αυτόπτες μάρτυρες και ερωτήματα για το γιατί κανένας δεν έσπευσε να βοηθήσει.

Παράλληλα πληθώρα αντιδράσεων προκάλεσε η επιλογή της ταμπλόιντ New York Post που έκανε πρωτοσέλιδο την επίμαχη φωτογραφία, με τίτλο “ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ: Αυτός ο άνδρας πρόκειται να πεθάνει”.

Ο 30χρονος Ναϊμ Ντέιβις κατηγορείται ότι έσπρωξε τον 58χρονο Κι-Σουκ Χαν στις ράγες ενός τρένου στον σταθμό του υπόγειου σιδηροδρόμου 49th Street. Ερασιτεχνικό βίντεο εμφανίζει τον Ντέιβις και τον Χαν να διαπληκτίζονται προτού ο τελευταίος πέσει στις ράγες.

“Μου επιτέθηκε πρώτος. Με άρπαξε”, είπε χθες στους δημοσιογράφους ο Ντέιβις την ώρα που μεταφερόταν στη φυλακή.

Η οικογένεια του αδικοχαμένου Χαν τον περιγράφει ως στοργικό πατέρα που μετανάστευσε στις ΗΠΑ από τη Νότια Κορέα πριν από 25 χρόνια σε αναζήτηση μίας καλύτερης ζωής. “Ο πατέρας μου υπήρξε πάντα ο άνθρωπος που κυνηγούσε το αμερικανικό όνειρο. Ειλικρινά μου επέβαλε την εκπαίδευση κι ήταν πάντα παρών για μένα. Είναι τραγικό το ότι έφυγε κι ακόμη δεν το πιστεύω”, είπε στους δημοσιογράφους η 20χρονη φοιτήτρια, κόρη του θύματος Άσλεϊ Χαν.

Οσο για τον φωτορεπόρτερ που τράβηξε τις φωτογραφίες του Χαν πεσμένου στις ράγες του τρένου δήλωσε ότι βρισκόταν πολύ μακριά ώστε να μπορέσει να τον βοηθήσει. Ο Ρ. Όμαρ Αμπάσι, φωτογράφος-συνεργάτης της ταμπλόιντ New York Post, είπε ότι τράβηξε γρήγορα δεκάδες φωτογραφίες ώστε με το φλας της μηχανής του να κινητοποιηθεί ο οδηγός της αμαξοστοιχίας και ότι ο ίδιος βρισκόταν πολύ μακριά.

 

Πηγή: Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ