Αναγκαστική προσγείωση για Boeing

Αναγκαστική προσγείωση για Boeing

 

Ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 787 Dreamliner, το οποίο είχε πρόσφατα αγοράσει η αμερικανική εταιρεία United Airlines, αναγκάστηκε, σήμερα, να αλλάξει πορεία και να πραγματοποιήσει έκτακτη προσγείωση σε αεροδρόμιο της Νέας Ορλεάνης, αφού διαπιστώθηκε μηχανικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της πτήσης. Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Χιούστον-Νιούαρκ.

Οι πιλότοι της πτήσης 1146 ανακοίνωσαν ότι επρόκειτο να πραγματοποιήσουν αναγκαστική προσγείωση. Πυροσβεστικά οχήματα μετέβησαν στον αεροδιάδρομο για προληπτικούς λόγους.

Οι έρευνες έδειξαν ότι δεν σημειώθηκε πυρκαγιά στον ηλεκτρικό εξοπλισμό στο πίσω μέρος του αεροσκάφους, όπου και είχε αναφερθεί το πρόβλημα.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι είχε παραλάβει το αεροσκάφος στις 27 Νοεμβρίου, μόλις 8 ημέρες πριν πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη πτήση. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 174 επιβάτες και το δεκαμελές πλήρωμα. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρξαν τραυματίες κατά τη διάρκεια της αναγκαστικής προσγείωσης. Η εταιρεία αναμένεται, αυτό το μήνα, να παραλάβει δύο ακόμα Boeing 787.

Μηχανικοί εξετάζουν το αεροσκάφος, αλλά τα αίτια του μηχανικού προβλήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα. Δεν υπάρχουν, επίσης, ενδείξεις ότι περισσότερα αεροσκάφη του ίδιου τύπου έχουν παρουσιάσει παρόμοιο πρόβλημα.

 

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ