Θα twittαρει και ο Πάπας (!)

Θα twittαρει και ο Πάπας (!)

Ο πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ θα αποκτήσει λογαριασμό στο twitter την επόμενη εβδομάδα σε μια προσπάθεια να επεκταθεί η παρουσία της καθολικής εκκλησίας στο διαδίκτυο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Βατικανό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ποντίφικας θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του @pontifex στο twitter από τις 12 Δεκεμβρίου, ημέρα που γιορτάζει η Παναγία της Γουαδελούπης.

«Η επιλογή για το όνομα του λογαριασμού είναι καλή. Σημαίνει ‘πάπας’, αλλά και ‘δημιουργός γεφυρών’», δήλωσε ο Γκρεγκ Μπερκ, ανώτερος σύμβουλος επικοινωνίας του Βατικανού και πρόσθεσε: «Ο πάπας θέλει να απευθυνθεί σε όλους».

Τα πρώτα μηνύματα του πάπα μέσω twitter θα είναι απαντήσεις σε ερωτήσεις που έχουν στείλει πιστοί στον λογαριασμό #askpontifex.

Τα tweets του πάπα θα στέλνονται στα Αγγλικά, τα Ισπανικά, τα Ιταλικά, τα Πορτογαλικά, τα Γερμανικά, τα Πολωνικά, τα Αραβικά και τα Γαλλικά, ενώ στο μέλλον θα προστεθούν και άλλες γλώσσες.

Ο ποντίφικας θα στείλει το πρώτο του μήνυμα στις 12 Δεκεμβρίου, όμως στη συνέχεια τα περισσότερα μηνύματα θα γράφονται από βοηθούς του, όμως θα τα ελέγχει ο ίδιος προτού σταλούν.

Αν και αναμένεται να αποκτήσει πολλούς «φίλους» στο twitter, ο πάπας Βενέδικτος δεν θα «ακολουθεί» κανέναν.

Η σελίδα του twitter του πάπα είναι σχεδιασμένη κίτρινη και λευκή, τα χρώματα του Βατικανού, ενώ στο φόντο υπάρχει μια φωτογραφία του Βατικανού, αλλά και μία δική του. Το σχέδιο της σελίδας ενδέχεται να αλλάζει στη διάρκεια διαφορετικών θρησκευτικών εορτών ή όταν ο πάπας απουσιάζει από το Βατικανό σε ταξίδια.

  

  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ