O Μπερσάνι νέος ηγέτης της ιταλικής κεντροαριστεράς

O Μπερσάνι νέος ηγέτης της ιταλικής κεντροαριστεράς

 

Με ποσοστό 60,8% ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, εξασφαλίζει το χρίσμα του υποψήφιου πρωθυπουργού της κεντροαριστεράς

“Πρέπει να καταφέρω να προσδώσω ένα κυβερνητικό προφίλ, ένα προφίλ αλλαγής στην κεντροαριστερά και να εγγυηθώ πολλές δυνατότητες και ευκαιρίες στους νέους”, δήλωσε ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, ο οποίος εξασφάλισε το χρίσμα του υποψήφιου πρωθυπουργού της κεντροαριστεράς.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, η καταμέτρηση έχει ολοκληρωθεί σε 7.490 τμήματα επί συνόλου 9224. Ο Μπερσάνι έχει λάβει το 60,87% και ο δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ματέο Ρέντσι, το 39,13%

“Έχουμε τεράστια προβλήματα, και το κύριο είναι εκείνο της εργασίας. Περνάμε τη βαθύτερη κρίση που έζησε ποτέ η χώρα, από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι σήμερα. Πρέπει να καταφέρουμε να νικήσουμε την δεξιά, χωρίς να πούμε στον κόσμο παραμύθια», πρόσθεσε ο Μπερσάνι.

Από την πλευρά του, ο Ματέο Ρέντσι τόνισε ότι “η ήττα του είναι ξεκάθαρη”, και επανέλαβε ότι “θα στηρίξει με απόλυτη διαφάνεια το Δημοκρατικό Κόμμα στην μελλοντική πορεία του”.

Ο Ρέντσι πρόσθεσε ότι “θέλει να αποτινάξει από πάνω του την εικόνα του φιλόδοξου νεαρού, με την οποία κάποιοι προσπάθησαν να τον συνδέσουν” και ότι “δεν πρόκειται να δημιουργήσει εσωκομματική ομάδα πίεσης για να απαιτήσει αξιώματα”.

Με το αποτέλεσμα αυτό και τη νίκη του Πιερλουίτζι Μπερσάνι, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, επιβεβαιώνει τη συμμαχία του με το κόμμα “Αριστερά και Ελευθερία” του περιφερειάρχη του Μπάρι, Νίκι Βέντολα, ενώ συνεχίζει τη διαπραγμάτευση για μετεκλογική συνεργασία με το χριστιανοδημοκρατικό κέντρο.

“Με τον Μπερσάνι κέρδισε μια αριστερά που πλησιάζει την γραμμή του Ολάντ, οι αναφορές του Ρέντσι ήταν πιο κοντά στον Μπλέρ”, τονίζουν οι σχολιαστές.

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Μάσιμο Ντ΄Αλέμα, τέλος, υποστηρικτής του Μπερσάνι, με δηλώσεις του, πριν από λίγο, επιβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να θέσει πλέον, υποψηφιότητα για το αξίωμα του βουλευτή και ότι “προτιμά να συνεχίσει την πολιτική του δράση εκτός κοινοβουλίου”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ