Συνέλαβαν ξανά τον Διευθυντή της “Il Giornale”

Συνέλαβαν ξανά τον Διευθυντή της “Il Giornale”

 

Ο διευθυντής της εφημερίδας “Il Giornale”, Αλεσάντρο Σαλούστι, τέθηκε και πάλι σε κατ’ οίκον περιορισμό από την εισαγγελία του Μιλάνου.

Σήμερα το πρωί, ο Σαλούστι, είχε μεταφερθεί από τους αστυνομικούς από τα γραφεία της “Il Giornale”, στον τόπο κατοικίας του, στο Μιλάνο, σε κατ΄οίκον κράτηση, σε εφαρμογή σχετικής δικαστικής απόφασης.

Μετά από λίγο, όμως, ο 55χρονος Ιταλός δημοσιογράφος, βγήκε από το σπίτι του για να επιστρέψει στην εφημερίδα του. Οι καραμπινιέροι τον συνέλαβαν και θα πρέπει να κριθεί, την ερχόμενη Πέμπτη, με την κατηγορία της απόπειρας απόδρασης.

«Ήταν μια συμβολική πράξη διαμαρτυρίας, δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να εξαφανιστώ», δήλωσε ο ίδιος. Κάτι που θα επαναλάβει και ενώπιον των δικαστικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σαλούστι έχει καταδικαστεί σε 14 μήνες φυλάκισης, για συκοφαντική δυσφήμιση. Θεωρήθηκε υπεύθυνος για ανυπόγραφο άρθρο που, πριν πέντε χρόνια, είχε δημοσιευθεί στην κεντροδεξιά εφημερίδα “Libero”, της οποίας ο Σαλούστι ήταν, την περίοδο εκείνη, διευθυντής.

Η “Il Giornale”, ανήκει στον δημοσιογραφικό όμιλο Μπερλουσκόνι και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του δικτύου “Canale 5”, πριν λίγο, έκανε λόγο για «πρωτοφανή περιορισμό της ελευθερίας του λόγου, σε περίοδο Δημοκρατίας».

Προς το παρόν, ο Σαλούστι θα πρέπει να παραμείνει στο σπίτι της συντρόφου του Ντανιέλα Σαντανκέ, στελέχους της ιταλικής κεντροδεξιάς, απ’ όπου θα μπορεί να επικοινωνεί με τους συνεργάτες του, μέσω τηλεφώνου.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ