Η τηλεμαχία “έδειξε” Ρέντσι

Η τηλεμαχία “έδειξε” Ρέντσι

 

Με νικητή τον Ρέντσι, σύμφωνα με δημοσκόπηση για τη La Stampa, έληξε η κρίσιμη τηλεμαχία για την αρχηγία της κεντροαριστεράς, που δίνει με αντίπαλο τον Πιερλουίτζι Μπερσάνι…

 

Οι δυο εσωτερικοί αντίπαλοι της ιταλικής κεντροαριστεράς, ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι και ο Ματέο Ρέντσι, ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο στην τελική τηλεμαχία που διεξήχθη χθες, πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία για την επιλογή του υποψηφίου που θα ηγηθεί της κεντροαριστεράς στις εκλογές του επόμενου έτους, προσδοκώντας να διαδεχτεί τον τεχνοκράτη Μάριο Μόντι στην πρωθυπουργία.

 

Σε μια ήρεμη συζήτηση με λίγες στιγμές έντασης, οι δυο υποψήφιοι επιβεβαίωσαν τα πολιτικά τους σχέδια, να συνεχίσουν τη δημοσιονομική πειθαρχία και την ατζέντα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Μόντι, διασφαλίζοντας την κοινωνική δικαιοσύνη και την προστασία των εργαζομένων.

 

«Όσον αφορά τον Μόντι, νομίζω ότι όλοι αισθανόμαστε ότι πρέπει να οδηγηθούμε λίγο μακρύτερα από αυτή την εμπειρία, χωρίς να απαρνηθούμε τη δημοσιονομική πειθαρχία ή την αξιοπιστία … αλλά επίσης αγωνιζόμενοι για λίγο περισσότερη δικαιοσύνη και περισσότερη δουλειά», δήλωσε ο Μπερσάνι.

 

Ο Ρέντσι υπερασπίστηκε τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος της κυβέρνησης Μόντι, λέγοντας ότι η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης, είναι ένα κρίσιμο βήμα για την εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για τις νεότερες γενιές της Ιταλίας.

 

Ο Μπερσάνι είπε ότι υπάρχουν περιθώρια να βελτιωθεί η σχετική μεταρρύθμιση και να εξασφαλιστεί η προστασία των ευάλωτων πολιτών.

 

Ο 61χρονος Μπερσάνι ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) του μεγαλύτερου κέντρο-αριστερού σχηματισμού της Ιταλίας, θα αντιμετωπίσει τον 37χρονο δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ρέντσι, σε επαναληπτικές εκλογές στις 2 Δεκεμβρίου, καθώς ο πρώτος γύρος στην πρωτοβάθμια κεντροαριστερή εκλογή, έληξε χωρίς κάποιους από τους δύο να αποσπάσει την απόλυτη πλειοψηφία.

 

Στην πρώτη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μετά την τηλεμαχία, από το ινστιτούτο Quorum για λογαριασμό της La Stampa, ο Ματέο Ρέντσι εμφανίστηκε να έπεισε το 49% των ερωτηθέντων, έναντι του 38% που τάχθηκε υπέρ του Μπερζάνι. Περίπου το 15% από το δείγμα των 1900 ερωτηθέντων, δήλωσε ότι η συζήτηση μπορεί να τον οδηγήσει να αλλάξει άποψη για το ποιον θα ψηφίσει.

 

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ