Η Τρόικα τα θέλει…όλα!

Σε κρίσιμο σημείο της διαπραγμάτευσης για τη νέα δανειακή σύμβαση βρίσκονται οι συζητήσεις του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα για το μισθολογικό, τις εργασιακές σχέσεις και τις επικουρικές συντάξεις.

Κατά τη σημερινή συνάντηση διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου εργασίας και των εκπροσώπων των δανειστών ενώ η σκληρή διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες σε όλα τα επίπεδα.

“Η μάχη θα δοθεί μέχρις εσχάτων” υποστηρίζουν στελέχη του υπουργείου Εργασίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο υψηλότερο επίπεδο.

Η τρόικα εμφανίζεται αμετακίνητη στις θέσεις της και επιμένει στην ικανοποίηση “χωρίς αποκλίσεις” όλων των απαιτήσεων όπως είχαν τεθεί αρχικά. Θεωρεί δε την αποδοχή των θέσεών της, ως προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του PSI , την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και την εκταμίευση της επόμενης δόσης.Η επόμενη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας θα πραγματοποιηθεί αύριο, ενώ θα προηγηθεί συνάντηση της Γ.Γ. του υπουργείου Άννας Στρατινάκη, με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας προκειμένου να γίνει η τεκμηρίωση θέσεων που διατυπώθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ