Wall Street: Με πτώση 0,6% έκλεισε ο Dow Jones

Πτωτικά έκλεισε η Wall Street, υπό το βάρος των απωλειών των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών και των εταιρειών κοινής ωφέλειας. Ο Dow Jones υποχώρησε 0,6%, κάτω από τις 18.000 μονάδες, ενώ απώλειες 0,5% και 0,1% σημείωσαν ο S&P 500 και ο Nasdaq, αντίστοιχα.

Ο τηλεπικοινωνιακός τομέας και ο τομέας της κοινής ωφέλειας θεωρούνται σχετικά σταθεροί και ασφαλείς, έχοντας σημειώσει τις μεγαλύτερες ανόδους μεταξύ των κλαδικών δεικτών του S&P 500 το τελευταίο 12μηνο.

Η μετοχή της Verizon Communications υποχώρησε 3,3% μετά την ανακοίνωση από την εταιρεία ότι τα έσοδά της αυξήθηκαν λιγότερο απ’ ότι ανέμεναν οι αναλυτές και ότι τα κέρδη το 2016 μπορεί να μείνουν στα περσινά επίπεδα.

Η μετοχή της United Continental μειώθηκε 10%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε μείωση των κερδών της κατά 38% στο πρώτο τρίμηνο του 2016.

Οι μειώσεις των τιμών των μετοχών ήρθαν, ενώ ο αριθμός των Αμερικανών εργαζομένων που έκαναν αίτηση για επιδόματα ανεργίας υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο 43 ετών, μία σαφής ένδειξη ότι η κατάσταση της αγοράς εργασίας είναι ισχυρή.

ΠΗΓΗ: enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Έκλεισε με άνοδο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ