10 δισ. χωρίζουν τους εταίρους

10 δισ. χωρίζουν τους εταίρους

 

Η Ελλάδα παλεύει στις Βρυξέλλες σε δυο επίπεδα. Το ένα «μέτωπο» αφορά τον προϋπολογισμό 2014-2020, όπου η χώρα κινδυνεύει να λάβει πολύ λιγότερα χρήματα λόγω των περικοπών που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ειδικότερα, το ποσό που διακυβεύεται ανέρχεται σε 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το πακέτο 2007-2013. H Eλλάδα τάσσεται κατά της αύξησης των περικοπών στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό μαζί με άλλες 13 χώρες: Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Πολωνία, Βουλγαρία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Σλοβακία, Τσεχία και Ουγγαρία.

 

Κρίσιμο για την Ελλάδα και το Eurogroup της Δευτέρας

 

Αναφορικά με την προπαρασκευαστική επιτροπή για το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, μέχρι στιγμής ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ συγκάλεσε για αύριο το απόγευμα (17.30 ώρα Eλλάδας) έκτακτη τηλεδιασκέψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης προκειμένου να ετοιμάσει την κρίσιμη συνεδρίαση της Δευτέρας που αναμένεται να αρχίσει στις 12 το μεσημέρι.

 

Η απόσταση που χωρίζει αυτή τη στιγμή τους εταίρους είναι 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι το ποσό που θα πρέπει να εξασφαλίσουν προκειμένου να κλείσει η συμφωνία και να ικανοποιηθούν έτσι τα αιτήματα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Στο μεταξύ διεξάγονται αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις. Εχθές το βράδυ συνεδρίασε η ομάδα εργασίας του Eurogroup, η οποία θα συνεχιστεί και αύριο παράλληλα με την τηλεδιάσκεψη σε υπουργικό επίπεδο.  

 

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ