Οι αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια

Οι αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια

Έως και στο 30% των μηνιαίων αποδοχών θα ανέλθουν, αναδρομικά από την 1η Αυγούστου εφέτος, οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια 250.000 λειτουργών του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου πολυνομοσχεδίου, οι περικοπές αφορούν σε μειώσεις τόσο των βασικών μισθών, όσο και των επιδομάτων και εξειδικεύονται ως εξής:

 Στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες:

 Οι βασικοί μισθοί των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας μειώνονται κατά 8 ευρώ έως και 464 ευρώ τον μήνα, ή κατά 2,9% έως 20%, ενώ σημαντικές μειώσεις, από 9% έως 27%, προβλέπονται και για τα επιδόματα των ένστολων.

 Έτσι, προκύπτουν περικοπές έως και 23% για τις συνολικές αποδοχές των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

 Δικαστικοί λειτουργοί:

 Οι βασικοί μισθοί των δικαστών περικόπτονται κατά 119 ευρώ έως 1.111 ευρώ τον μήνα, ή κατά 8% έως 27%. Τα επιδόματα ταχύτερης-αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων και η πάγια αποζημίωση μειώνονται συνολικά κατά 212 ευρώ έως 397 ευρώ μηνιαίως, ή κατά 8% έως 29%. Οι μειώσεις στις συνολικές αποδοχές κυμαίνονται από 8% έως και 29%.

 Πανεπιστημιακοί:

 Οι βασικοί μισθοί, τα επιδόματα και, κατ’ επέκταση, οι συνολικές αποδοχές των μελών του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων περικόπτονται κατά 10% έως 18%. Οι μηνιαίες απώλειες από τις μειώσεις στους βασικούς μισθούς κυμαίνονται από 118 ευρώ έως 316 ευρώ, ενώ από τις περικοπές στα επιδόματα διδακτικής προετοιμασίας, βιβλιοθήκης και έρευνας προκαλούνται πρόσθετες συνολικές περικοπές αποδοχών από 68 ευρώ έως 195 ευρώ τον μήνα.

 Ιατροί του ΕΣΥ:

 Οι βασικοί μισθοί των ιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας περικόπτονται κατά 20 ευρώ έως 390 ευρώ τον μήνα, ή κατά 2% έως 19%. Το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης περικόπτεται κατά 40 ευρώ έως 53 ευρώ μηνιαίως, ενώ η πάγια αποζημίωση μειώνεται κατά 27 ευρώ έως 49 ευρώ μηνιαίως. Τα ωρομίσθια και οι αποζημιώσεις των εφημεριών περικόπτονται έως και 50%. Οι συνολικές αποδοχές, χωρίς τον συνυπολογισμό των εφημεριών, υπολογίζεται ότι θα περικοπούν κατά 2% έως 19%, ενώ εάν συνυπολογιστούν οι εφημερίες οι περικοπές θα κυμαίνονται από 10% έως και 30%.

 Διπλωμάτες:

 Οι βασικοί μισθοί των διπλωματικών υπαλλήλων περικόπτονται κατά 56 ευρώ έως 335 ευρώ τον μήνα, ή κατά 5% έως 15%. Το κίνητρο απόδοσης μειώνεται κατά 16 ευρώ ή κατά 11%, τα επιδόματα ξενίας-παράστασης περιορίζονται κατά 26 ευρώ έως 47 ευρώ ή κατά 10% έως 13%, ενώ η πάγια αποζημίωση περικόπτεται κατά 7 ευρώ έως 89 ευρώ τον μήνα ή κατά 6% έως 15%. Οι συνολικές αποδοχές υπολογίζεται ότι θα περικοπούν κατά 6% έως 15%.

 Αντίστοιχες περικοπές, τέλος, θεσπίζονται και στα μισθολόγια των ιατροδικαστών, του διδακτικού προσωπικού των ΤΕΙ, των ερευνητών και των αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ