Δεν κάνει πίσω η Λαγκάρντ

Δεν κάνει πίσω η Λαγκάρντ

Ούτε… πόντο δεν μετακινήθηκε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ από τις θέσεις της κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ανταποκριτή του MEGA Mιχάλη Ιγνατίου.

 

“Εργαστήκαμε αρκετά καλά, κλείνουμε το κενό, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμη εκεί” δήλωσε τα ξημερώματα εξερχόμενη της συνεδρίασης η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Λαγκάρντ ενημέρωσε αναλυτικά τους Ευρωπαίους για τις θέσεις του Ταμείου και εξήγησε τις καταστατικές υποχρεώσεις του, ειδικά αναφορικά με τη βιωσιμότητα.

 

Η επικεφαλής του ΔΝΤ μάλιστα, φέρεται αποφασισμένη να κάνει το ίδιο και στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα, με τα σημερινά δεδομένα, τα οποία πάντως ενδέχεται και να αλλάξουν καθώς ήδη ξεκίνησε ήδη ένα απίστευτο παζάρι μεταξύ Ταμείου και Γερμανών.

 

Η γερμανική πλευρά φαίνεται πως ετοιμάζεται να καταθέσει τώρα νέες προτάσεις στο Ταμείο, το οποίο θα αντιπροτείνει τις δικές του θέσεις.

 

Σε κάθε περίπτωση, η κυρία Λαγκάρντ επιμένει για βιώσιμη λύση και, κατά πληροφορίες, στις ιδιαίτερες συζητήσεις που είχε χθες με τον Β. Σόιμπλε ξεκαθάρισε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου δεν θα συνεδριάσει χωρίς θετική έκθεση βιωσιμότητας, που σημαίνει ότι σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα καταβάλει τη δική του δόση.

 

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Κριστίν Λαγκάρντ, παρά το σκληρό ύφος που υιοθέτησε χθες στη διάρκεια της συνεδρίασης, δεν απείλησε ανοιχτά με αποχώρηση του Ταμείου, όπως έλεγε Γερμανός βουλευτής επικαλούμενος την ενημέρωση που έκανε ο κ. Σόιμπλε στο Κοινοβούλιο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ