Τρόικα-Παίρνουν πίσω τις απολύσεις

Τρόικα-Παίρνουν πίσω τις απολύσεις

 

Σαν «βόμβα» έσκασε το απόγευμα της Δευτέρας στα υπουργεία οικονομικών και διοικητικής μεταρρύθμισης το mail της τρόικας το οποίο μεταξύ άλλων ζητούσε 22.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2014.

 

«Ήταν ένα συνοδευτικό έγγραφο σε ηλεκτρονική μορφή το οποίο κατέγραφε ορισμένα συμπεράσματα σε πίνακες και κατέληγε στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να γίνουν 22.000 απολύσεις» τόνισε στο Real.gr υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος και πρόσθεσε «αυτό δεν μας το είχε ζητήσει ποτέ η τρόικα καθ’ όλη την διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Ούτε τον αριθμό, ούτε τον χρονικό ορίζοντα».

 

Οι απολύσεις ήταν ένα αίτημα και πάλι από την πλευρά του ΔΝΤ και του Π. Τόμσεν χωρίς να τις συμμερίζονται απόλυτα οι άλλοι δύο εκπρόσωποι των δανειστών μας. Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε η διχογνωμία που υπάρχει μεταξύ των στελεχών της τρόικας κάτι που φάνηκε και στο διάστημα που συζητούσαν με τους υπουργούς το νέο μνημόνιο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για το νέο αίτημα της τρόικας. Ο Αντώνης Σαμαράς του ζήτησε να επικοινωνήσει με τον Π. Τόμσεν και να του μεταφέρει την άρνηση της κυβέρνησης στο επίμαχο θέμα. Μάλιστα ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε και τους δύο κυβερνητικούς εταίρους και την απάντηση που έδωσε η κυβέρνηση, κάτι που βρήκε απόλυτα σύμφωνους τόσο τον Ευ. Βενιζέλο όσο και τον Φ. Κουβέλη.

 

Ο Γιάννης Στουρνάρας επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ – άλλωστε οι δύο άντρες θα τα πουν και σήμερα κατά την συνεδρίαση του Eurogroup – και του μετέφερε την αρνητική απάντηση της κυβέρνησης. Ο Π. Τόμσεν φαίνεται πως κατανόησε τα όσα του είπε ο υπουργός Οικονομικών και πήρε πίσω το νέο αίτημα του.

 

 

Πηγή: real.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ