Το υπ. Εργασίας εξοικονομεί χρήματα

Το υπ. Εργασίας εξοικονομεί χρήματα

 

Προθεσμία μέχρι την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου προκειμένου να αποστείλουν όλα τα στοιχεία των μισθωμένων κτηρίων και μισθωμάτων τους, δίνει με επιστολή τους στους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Εργασίας ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Βρούτσης.

 

Επιδίωξη της ηγεσίας του υπουργείου είναι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μετεγκατάστασης, συγκατοίκησης και αξιοποίησης των ιδιόκτητων κτηρίων του υπουργείου με στόχο την περαιτέρω εξοικονόμηση πόρων.

 

Ήδη, με εντολή του κ. Βρούτση επετεύχθη από τη νέα Προσωρινή Ενιαία Διοικούσα Επιτροπή (ΠΕΔΕ), ετήσια εξοικονόμηση ποσού ύψους 522.520 ευρώ από λειτουργικές δαπάνες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας ΟΕΚ , ο οποίος βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης.

 

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η άμεση μείωση των οικονομικών υποχρεώσεων του καταργηθέντος φορέα Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας εγκρίνοντας την καταγγελία των μισθωτηρίων συμβάσεων 40 γραφείων του ΟΕΚ ανά την επικράτεια, όπου στεγάζονταν οι περιφερειακές υπηρεσίες και προχωρώντας στη μεταστέγαση του προσωπικού και των αρχείων σε ιδιόκτητα κτήρια με ετήσιο όφελος 353.652 ευρώ.

 

Επίσης, ολοκληρώθηκε η παράδοση-παραλαβή του εξαώροφου κτηρίου, ετησίου μισθώματος 113.898 ευρώ, στο οποίο στεγαζόταν η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΟΕΚ που ήδη έχει μεταστεγασθεί στο ιδιόκτητο κτήριο επί της οδού Πατησίων 37. Τέλος, ολοκληρώθηκε η μεταστέγαση, σε ιδιόκτητο κτήριο, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης του ΟΕΚ όπου καταβαλλόταν ετήσιο μίσθωμα 35.172 ευρώ.  

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ