Υποχωρεί η Λαγκάρντ

Υποχωρεί η Λαγκάρντ

 

Αποφασισμένη να προχωρήσει σε οριστική λύση για την Ελλάδα προσέρχεται αύριο στο Eurogroup, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Deutsche Welle.

Πληροφορίες της DW από την Ουάσιγκτον αναφέρουν ότι η κ. Λαγκάρντ φέρεται να επιμένει μεν στην επίτευξη του στόχου ώστε το ελληνικό χρέος να βρίσκεται στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020, αλλά μπροστά στον κίνδυνο μιας ευρύτερης αποσταθεροποίησης που θα προκαλούσε η ευθεία σύγκρουση με την Ευρώπη και μια νέα αποτυχία στη λήψη απόφασης για την Ελλάδα, συζητεί την αποδοχή μιας λύσης που, σε πρώτη φάση, δεν θα περιλαμβάνει «κούρεμα» του χρέους.

Εκτιμάται ότι αυτό το ενδεχόμενο θα επανεξετασθεί μετά τις γερμανικές εκλογές, όταν θα είναι πολιτικά εφικτό, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα έχει αρχίσει να εφαρμόζει με επιτυχία τις μεταρρυθμίσεις.

Σε περίπτωση που αύριο επιτευχθεί συμφωνία, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ θα συνεδριάσει για να εκταμιεύσει την επόμενη δόση στις αρχές Δεκεμβρίου, το πιθανότερο στις 7 του μήνα, ενδεχομένως και λίγες ημέρες αργότερα, εάν η οριστική απόφαση του Eurogroup προκύψει τελικά την άλλη Δευτέρα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ