Ε.Ε: “Επιχείρηση σε 3 μέρες με 100 €”

Ε.Ε: “Επιχείρηση σε 3 μέρες με 100 €”

 

«Η μείωση του χρόνου εκκίνησης μιας επιχείρησης σε τρεις εργάσιμες ημέρες με, κατά ανώτατο όριο στο κόστος, μέχρι 100 ευρώ μέχρι το τέλος του 2012 αποτελεί το βασικό στόχο της αποστολής μας για την προώθηση της επιχειρηματικότητας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αντόνιο Ταλιάνι, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο διήμερο συνέδριο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που συνδιοργάνωσαν η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία στις 15 και 16 Νοεμβρίου.

 

Κατά την 1η Συνέλευση για τις ΜμΕ, που συγκέντρωσε εκπροσώπους ευρωπαϊκών ΜμΕ, επιχειρηματικών οργανώσεων, εθνικών και περιφερειακών αρχών, πανεπιστημίων και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, αναζητήθηκαν οι τρόποι στήριξης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) για να οδηγηθούν στην ανάπτυξη.

 

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέλυσε τις τρεις βασικές προτεραιότητες της Επιτροπής για τη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Την απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών, την πρόσβαση στη χρηματοδότηση και τη διεθνοποίηση. «Το 2011, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο μέσος χρόνος εκκίνησης μιας επιχείρησης ήταν 6,5 ημέρες και το μέσο κόστος 397 ευρώ»

 

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεγάλη πρόκληση: είναι αναγκαίο να ενισχυθεί η νομισματική ένωση, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό, αν δεν έχουμε μια πραγματική στρατηγική σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την τόνωση της ανάπτυξης. Για το λόγο αυτό, η Επιτροπή θεωρεί ότι είναι αναγκαίο να αναπτυχθούν βραχυπρόθεσμα μέτρα. Η λύση που έχουμε προτείνει είναι η στρατηγική «Europe 2020», η οποία βασίζεται στην καινοτομία, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα μια βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη και αναγνωρίζει τον ζωτικό ρόλο των επιχειρήσεων και, ιδίως, των ΜΜΕ να στηρίξουν την ανάπτυξη και να ξεπεράσουμε την κρίση», σημείωσε.

 

«Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να έχουμε μια νέα βιομηχανική στρατηγική. Και ως εκ τούτου, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι πριν από ένα μήνα, η Επιτροπή ενέκρινε μια ισχυρότερη βιομηχανική στρατηγική με ΜμΕ στο κέντρο της», προσέθεσε.

 

Ο κ. Ταλιάνι ανέλυσε ορισμένες κατευθυντήριες αρχές, κανονισμούς και πολιτικές που πρέπει να διαμορφωθούν λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά των περισσότερων εταιρειών, δηλαδή των ΜμΕ. «Το “τεστ ΜμΕ” είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την εκτίμηση των επιπτώσεων της νέας πρότασης για τις ΜμΕ: η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εφαρμόζει το κριτήριο σύμφωνα με τον αντίκτυπο των εν λόγω κανονισμών και των πολιτικών που μπορεί να έχουν για τις ΜμΕ και προωθεί τη χρήση της από τα κράτη μέλη», δήλωσε.   

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ