“Κλεπταποδόχοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες”

“Κλεπταποδόχοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες”

«Οι ηγεσίες θα έπρεπε να ντρέπονται που κέρδιζαν κρυφά, σαν κλεπταποδόχοι, από τη φοροδιαφυγή των δισεκατομμυριούχων Ελλήνων και μετά ζητούσαν από τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους φορολογούμενους χρήματα για πακέτα διάσωσης». Λάβρος ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild. Εξαπολύει μύδρους κατά της φοροδιαφυγής και ζητεί «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων των εύπορων Ελλήνων στην Ευρώπη έως ότου αποδείξουν ότι έχουν πληρώσει τους νόμιμους φόρους.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild», ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σημειώνει χαρακτηριστικά ότι η συναίνεση των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών σε ένα νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα εξαρτάται από το εάν θα συμμετάσχουν οι πλούσιοι Ελληνες στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας τους. Παρομοιάζει, δε, με κλεπταποδόχους τους Ευρωπαίους ηγέτες, στων οποίων τις χώρες κατέληγαν τα χρήματα των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων, ενώ ζητά τη δικαστική δίωξη των φοροφυγάδων.

Τονίζει ακόμη ότι τόσο η Γερμανία όσο και άλλες χώρες έχουν επωφεληθεί, καθώς οι Ελληνες Κροίσοι διοχέτευσαν τα χρήματά τους σε αυτές:

Ο ίδιος εκτιμά ακόμη ότι για την Ελλάδα υπάρχουν σημαντικά περιθώρια εξοικονόμησης πόρων από τον αμυντικό προϋπολογισμό, ο οποίος -όπως λέει- «σε σχέση με την οικονομική δύναμη της χώρας είναι από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ