Η Μέρκελ επιμένει στην “απελευθέρωση”

Η Μέρκελ επιμένει στην “απελευθέρωση”

 

Υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας, τάχθηκε για ακόμη μια φορά η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στις σημερινές πανευρωπαϊκές κινητοποιήσεις των εργαζομένων κατά της λιτότητας.

 

Κατά τη δι��ρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πολωνό Πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ, στο πλαίσιο της γερμανοπολωνικής κυβερνητικής συνεργασίας, η κ. Μέρκελ αναγνώρισε το δικαίωμα στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, επέμεινε ωστόσο ότι «πρέπει να γίνει ό,τι είναι απαραίτητο»:

«Να ανοίξουμε τις ακρωτηριασμένες αγορές εργασίας, να δώσουμε στους ανθρώπους περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης, να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη ευελιξία σε διάφορες καταστάσεις και κυρίως να προσφέρουμε στους νέους περισσότερες ευκαιρίες».

 

Σημείωσε μάλιστα ότι σκοπεύει αυτό «να το ξεκαθαρίσει ξανά και ξανά» και στα συνδικάτα των εργαζομένων.

 

Αναφερόμενη στον πανευρωπαϊκό χαρακτήρα των κινητοποιήσεων, η Γερμανίδα Καγκελάριος έκανε λόγο για απόδειξη ότι «η ευρωπαϊκή πολιτική αποκτά όλο και περισσότερο επίδραση στις εσωτερικές υποθέσεις» των κρατών. «Μπορεί να πει κανείς ότι το δικαίωμα στην διαδήλωση είναι μείζον και το θεωρούμε θεμελιώδες για την δημοκρατία και, βεβαίως θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα επιχειρήματα», πρόσθεσε.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ