Μοσκοβισί: Υπέρ της διετούς παράτασης

Μοσκοβισί: Υπέρ της διετούς παράτασης

 

Όλες οι πλευρές θα πρέπει να είναι “ευέλικτες” για να καταλήξουν σε μια συμφωνία για τη χρηματοδότηση του κενού στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά και για να διαμορφωθεί το χρέος της χώρας σε βιώσιμα επίπεδα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πιέρ Μοσκοβισί μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

“Πρέπει να σκεφτόμαστε για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας μέχρι το 2017 και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Θα πρέπει να δώσουμε άλλα δύο χρόνια; Εμείς είμαστε υπέρ”, δήλωσε, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

“Τώρα θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Όλοι μας θα πρέπει να είμαστε ευέλικτοι στις κόκκινες γραμμές που έχουμε”, πρόσθεσε.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών σημείωσε εξάλλου ότι το Eurogroup θα πρέπει να αποφασίσει πώς θα βρεθούν τα επιπλέον χρήματα στη συνάντηση της επόμενης εβδομάδας.

Τάχθηκε ταυτόχρονα υπέρ στο να δοθούν άλλα δύο χρόνια στην Ελλάδα ώστε να επιστρέψει το χρέος της σε βιώσιμα επίπεδα, θέση που υποστηρίζει και ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

“Μπορούμε να εξετάσουμε την ημερομηνία του 2022” για τη βιωσιμότητα του χρέους, δήλωσε ο Μοσκοβισί. “Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις για το θέμα, με διαφορετικές αναλύσεις στο τραπέζι”.

 

 

ΠΗΓΗ:capital.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ