Ζανιάς:”Το πρόβλημα είναι η ρευστότητα”

Ζανιάς:”Το πρόβλημα είναι η ρευστότητα”

 

Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίστηκαν στις ομιλίες τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Παναγιώτης Θωμόπουλος, και ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Γιώργος Ζανιάς.

 

Οι ομιλίες πραγματοποιηθήκαν στο πλαίσιο συνεδρίου που πραγματοποίησε ο Economist, με θέμα τους κινδύνους και τις προκλήσεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και στις επιχειρήσεις.

 

«Εκτιμώ ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα με την εκταμίευση της δόσης, ίσως το ποσό να είναι και μεγαλύτερο. Ωστόσο, αυτό δεν αρκεί, καθώς πρέπει να λυθούν δύο προβλήματα, πρώτον το χρηματοδοτικό κενό που θα προκληθεί από τη διετή επιμήκυνση του προγράμματος και δεύτερον το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους», τόνισε ο κ. Ζανιάς.

 

Συμπλήρωσε ότι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας εστιάζεται στην έλλειψη ρευστότητας και αυτό οδηγεί επί της ουσίας σε πίεση προς όλες τις επιχειρήσεις, με συνέπεια την έκρηξη της ανεργίας.

 

Όσον αφορά στη σκληρή λιτότητα που εφαρμόζουν οι δανειστές μας στο ελληνικό πρόγραμμα, είπε ότι «η πίεση είναι τόσο μεγάλη που καταστρέφει τον οικονομικό ιστό της χώρας». Στο σημείο αυτό μάλιστα επισήμανε την ανάγκη οι δανειστές της χώρας να στείλουν θετικά μηνύματα για τα βήματα προόδου που έχει κάνει η Ελλάδα, έτσι ώστε να αλλάξει το οικονομικό κλίμα και να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας.  

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ