Ανεργία:Άλλο Ελλάδα,άλλο Γερμανία

Ανεργία:Άλλο Ελλάδα,άλλο Γερμανία

Το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία θα πέσει φέτος στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας εικοσαετίας, ενώ η ανάπτυξη για το 2012 και το 2013 θα ανέλθει στο 0,8%, όπως εκτιμούν οι “πέντε σοφοί” οικονομολόγοι-σύμβουλοι της γερμανικής κυβέρνησης

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση τους, η οποία θα υποβληθεί την Τετάρτη στην καγκελαρία, αντίγραφο της οποίας έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung , η ανάπτυξη το 2012 θα φτάσει το 0,8%. Θα διατηρηθεί στο 0,8% και το 2013, αντί για 1% που ήταν η πρόβλεψη της γερμανικής κυβέρνησης.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα Rheinische post γράφει ότι όσον αφορά τον τομέα της απασχόλησης, ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία θα φτάσει φέτος τα 2,89 εκατομμύρια. Το ποσοστό των ανέργων στο σύνολο του ενεργού πληθυσμού, 6,8%, είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί από την εποχή της ένωσης των δύο Γερμανιών, το 1990. Για το 2013 οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η ανεργία θα αυξηθεί ελάχιστα, φτάνοντας στο 6,9% ή 2,91 εκατομμύρια άτομα.

“Στο σύνολό της, η κατάσταση στον τομέα της απασχόλησης δείχνει ακόμη πολύ σταθερή”, σχολιάζουν οι “σοφοί” στην έκθεσή τους–ένα κείμενο 390 σελίδων.

Συγχρόνως, καλούν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να σταματήσει τάχιστα την επαναγορά ομολόγων από χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. “Οι δραστηριότητες της ΕΚΤ πρέπει να συνιστούν έκτακτα μέτρα και σε καμία περίπτωση να μην μετατρέπονται σε μακροπρόθεσμο μηχανισμό σταθερότητας”, σχολιάζουν, όπως σημειώνει σε αυριανό δημοσίευμά της η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

 

Πηγή:ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ