Θα πληρώνουμε και τον ΕΟΠΥΥ

Θα πληρώνουμε και τον ΕΟΠΥΥ

Επιπλέον χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά από την τσέπη των ίδιων των ασφαλισμένων, προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο «σκούπα» του υπουργείου Οικονομικών.

Επίσης, «πέφτει τσεκούρι» στη φαρμακευτική δαπάνη των Ασφαλιστικών Ταμείων, και κατ’ επέκταση στην περίθαλψη των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, στο ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών και στις μισθολογικές απολαβές των νοσοκομειακών γιατρών.

Παράλληλα, επεκτείνεται η συνταγογράφηση φαρμάκων βάσει της δραστικής ουσίας, ενώ σε λιγότερο από μήνα ο υπό κατάρρευση ΕΟΠΥΥ αποκτά ένα ακόμη Ταμείο: το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ).

Τα μέτρα έχουν ήδη προκαλέσει την έντονη αντίδραση γιατρών και φαρμακοποιών οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι από την 1.1.2014 οι ασθενείς θα «χρηματοδοτούν» επιπλέον τον ΕΟΠΥΥ, πληρώνοντας για λογαριασμό του ένα ευρώ για κάθε συνταγή που εκτελείται από τον φαρμακοποιό. Επίσης, θα πληρώνουν 25 ευρώ λόγω εισαγωγής για νοσηλεία σε Νοσοκομείο του ΕΣΥ. 

 

Πηγή: tovima.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ