“Σαν να θέλει την Ελλάδα εκτός €”

“Σαν να θέλει την Ελλάδα εκτός €”

 

Την εντύπωση ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εργάζεται ώστε «τελικά η Ελλάδα να βγει εκτός ευρώ» έχει αποκομίσει Γερμανός αξιωματούχος.

 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, ανώνυμα, στην γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung: «Τι έχει στο μυαλό του ο Σόιμπλε για την Ελλάδα αλλά και το αν η Μέρκελ θα ακολουθήσει την ίδια κατεύθυνση είναι άγνωστο. Μερικές φορές δημιουργείται η αίσθηση ότι ο Σόιμπλε εργάζεται έτσι ώστε τελικά η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ».

 

Στο μεταξύ σε συνέντευξη στην εφημερίδα Rheinische Post  ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημείωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις αν θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη, όμως τονίζει ότι είναι θετικός σε μία επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος, αν αυτό κριθεί απαραίτητο για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα.

 

«Είναι δύσκολο για την Ελλάδα, το ξέρουμε», σχολιάζει αναφερόμενος στα νέα μέτρα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δε γίνεται να αγνοηθούν οι μεγάλες καθυστερήσεις που οφείλονται στις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις.

 

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο επαναγοράς ελληνικών ομολόγων, που φαίνεται να κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη, ο κ. Σόιμπλε σημειώνει: «Είναι προφανής η λογική. Εάν η Ελλάδα μπορούσε να αγοράσει ομόλογα από την αγορά, σε ικανοποιητικό επίπεδο τιμής, θα μπορούσε με περιορισμένο κόστος να επιτύχει μείωση του δανειακού της βάρους. Αλλά το πεδίο εφαρμογής αυτού του μέτρου περιορίζεται, λόγω του περσινού “κουρέματος”. Επιπλέον, θα χρειαζόταν πρόσθετη χρηματοδότηση».   

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ