Απέχει η συμφωνία με την τρόικα

Απέχει η συμφωνία με την τρόικα

 

 

Αρκετά ζητήματα εξακολουθούν να εκκρεμούν προτού μπορέσει η τρόικα (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) να καταλήξει σε μια συμφωνία για την καταβολή της νέας δόσης της χρηματοπιστωτικής βοήθειας στην Ελλάδα, δήλωσε σήμερα γερμανική κυβερνητική πηγή.

 

“Υπάρχουν ακόμη ζητήματα που εκκρεμούν να συζητηθούν τόσο στους κόλπους της τρόικας, όσο και σε αυτούς του Eurogroup, μεταξύ των υπουργών Οικονομικών, προκειμένου να καταλήξουμε σε μια μόνιμη λύση για την Ελλάδα”, δήλωσε η ίδια πηγή, διευκρινίζοντας ότι η περίπτωση της Ελλάδας θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικά θέματα συζήτησης κατά την σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20), την Κυριακή και τη Δευτέρα στο Μεξικό.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέψευσε την ύπαρξη μιας συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, αντίθετα με ό,τι είχε δηλώσει την προηγουμένη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κάλεσε τις ελληνικές αρχές να κάνουν “τα πάντα για να τερματισθούν σύντομα οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα”.

Όσο για τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε πως η τρόικα έχει μπει στην “τελική φάση των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα”.

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ