ΔΝΤ:Επιμήκυνση για τη μείωση του χρέους

ΔΝΤ:Επιμήκυνση για τη μείωση του χρέους

Τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αλλά και την επιπλέον χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος θεωρεί ως μεγάλα προβλήματα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το Ταμείο παρουσίασε έκθεση βιωσιμότητας στις Βρυξέλλες, η οποία είναι αρνητική και αποφασίστηκε να γίνει μία νέα προσπάθεια τη Δευτέρα αφού οι Ευρωπαίοι εν τω μεταξύ καταθέσουν εναλλακτικές προτάσεις.

Αξιωματούχος ανέφερε ότι ενώ η έκθεση είναι αρνητική, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει και να είναι θετική μετά τις συζητήσεις που θα διεξαχθούν μέχρι τη Δευτέρα. Είπε ότι τα περιθώρια στενεύουν για τους Ευρωπαίους και με δεδομένη την άρνηση του ΔΝΤ να συμβάλει στην επιπλέον χρηματοδότηση της Ελλάδας, οι επιλογές τους είναι ελάχιστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οι επιλογές των Ευρωπαίων θα μπορούσαν να είναι η επαναγορά του ελληνικού χρέους και επίσης ανάλογα με την επιμήκυνση που θα δοθεί στο ελληνικό πρόγραμμα να αποφασιστεί και η παράταση για δύο χρονια μέχρι το 2022 της μείωσης του ελλείμματος στο 120% του ΑΕΠ.

Σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις, στο ΔΝΤ θεωρούν ότι απομένει να συμφωνήσει η ΔΗΜΑΡ και σε κάθε περίπτωση, όπως λένε, ουδείς ανησυχεί για τις πολιτικές (για τα μέτρα δηλαδή) σε αυτό το στάδιο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ