Ολάντ:Όχι σκληροί όροι στην Κύπρο

 Ολάντ:Όχι σκληροί όροι στην Κύπρο

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ζήτησε σήμερα να μην επιβληθούν πολύ αυστηροί όροι στην Κύπρο, η οποία διαπραγματεύεται με την τρόικα (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) τους όρους για ένα σχέδιο διάσωσης της οικονομίας της.

 

“Επανέλαβα προς τον πρόεδρο (της Κύπρου Δημήτρη) Χριστόφια την υποστήριξη της Γαλλίας για να μπορέσει να βρεθεί μια λύση”, δήλωσε ο Ολάντ σε δημοσιογράφους έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

 

Η λύση αυτή, σύμφωνα με τον Ολάντ, πρέπει να επιτρέπει “να εξέλθει η Κύπρος από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και ταυτοχρόνως να μην επιβληθούν όροι που θα είναι υπερβολικά σκληροί, εμποδίζοντας μια επάνοδο της ανάπτυξης σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα”.

 

“Η ιδέα είναι να μπορέσουμε να βρούμε μια λύση για το επόμενο Eurogroup” που θα διεξαχθεί στις 12 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, υπενθύμισε ο Γάλλος πρόεδρος, κρίνοντας ότι “αυτός θα ήταν ο καλύτερος στόχος, όχι μόνον για την Κύπρο, αλλά και για την Ευρώπη”.

 

Ο Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκε εξάλλου “στις πολύ σημαντικές προοπτικές όσον αφορά το φυσικό αέριο” ανοιχτά της Κύπρου.

 

“Οι γαλλικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο ενός ανταγωνισμού που θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από την μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια, είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στα αιτήματα που μπορεί να τους τεθούν”, κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ