“Πόλεμος” για το βρεφικό γάλα

“Πόλεμος” για το βρεφικό γάλα

Φουντώνει η κόντρα μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και των φαρμακοποιών για το βρεφικό γάλα.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Θανάσης Σκορδάς κατήγγειλε ότι οι τιμές αυξήθηκαν κατά 20%, όταν η αποκλειστική διάθεση επέστρεψε στα φαρμακεία , με το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου να απαντά χαρακτηρίζοντας ανυπόστατη και αναπόδεικτη την καταγγελία, σημειώνοντας ότι «είναι θλιβερό ο κ. Σκορδάς να χρησιμοποιεί ψευδή και παραπλανητικά στοιχεία, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σούπερ μάρκετ’.

Ο ΠΦΣ , αναφέρει ότι έχει προσκομίσει σχετικά στοιχεία τόσο στον υφυπουργό όσο και στα αρμόδια δικαστήρια αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο και καλεί τον υφυπουργό να ελέγξει τις τιμές χονδρικής και να τις συγκρίνει με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές και να «εξηγήσει γιατί οι τιμές χονδρικής στην Ελλάδα είναι υψηλότερες από αυτές των υπολοίπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και παραθέτει ενδεικτικά κάποια παραδείγματα.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  Θανάσης Σκορδάς ο οποίος  απαντώντας στην ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, χαρακτήρισε «αδιανόητη και απαράδεκτη την απαίτηση του προεδρείου των φαρμακοποιών να υιοθετηθεί η ακριβότερη λύση για το βρεφικό γάλα».

«Διαβεβαιώνω τον σκληρά δοκιμαζόμενο πολίτη ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάντα, προκειμένου να αγοράζει προϊόντα στη φθηνότερη δυνατή τιμή. Σεβόμαστε τις μεγάλες θυσίες των Ελλήνων, κι αυτό απαιτούμε από όλους.

Ο καταναλωτής, που ψωνίζει καθημερινά βρεφικό γάλα, γνωρίζει πολύ καλά ποια στοιχεία ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ξέρει καλά ότι οι τιμές που παρουσίασε το Υπουργείο Ανάπτυξης χθες είναι εκείνες που και ο ίδιος βρίσκει μπροστά του όταν ψωνίζει βρεφικό γάλα», τόνισε ο κ. Σκορδάς και πρόσθεσε:

«Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι δυνατό, προκειμένου να αποκλιμακωθούν οι τιμές. Κλειστές αγορές, προστατευμένες συντεχνίες και μικροσυμφέροντα θα σαρωθούν στο όνομα του Έλληνα πολίτη».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ