Κεφαλογιάννη:”Ανθεκτικός ο τουρισμός”

«Eκπληκτικά ανθεκτικός», αποδείχθηκε ο ελληνικός τουρισμός, δηλώνει η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, σε συνέντευξή της στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt» και τονίζει ότι βασική προτεραιότητα για την Ελλάδα αποτελεί η αποκατάσταση της εικόνας της, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον κλάδο.

Στη συνέντευξη, η οποία δόθηκε με αφορμή την διήμερη επίσκεψη της κ. Κεφαλογιάννη στο Βερολίνο, η υπουργός εκφράζει την ικανοποίησή της για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του έτους και εξηγεί ότι ο τουρισμός μπορεί να είναι ο τομέας μέσω του οποίου η Ελλάδα θα υπερβεί την οικονομική κρίση. Αναφέρεται δε στα συμπεράσματα σχετικής έρευνας της εταιρείας McKinsey, η οποία υποστηρίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να εστιάσει την προσοχή της στον τουρισμό, ώστε να προχωρήσει και πάλι η οικονομία.

Σε ό,τι αφορά ειδικά την μείωση του αριθμού των γερμανών επισκεπτών, η κ. Κεφαλογιάννη αναγνωρίζει ότι πολλοί εν δυνάμει επισκέπτες είχαν ενδοιασμούς, οι οποίοι, όπως λέει, «υποδαυλίστηκαν από τα ΜΜΕ, ενώ υπήρχαν ένα σωρό παρεξηγήσεις» και διευκρινίζει ότι, όπως πληροφορήθηκε από τους ίδιους τους Γερμανούς τουριστικούς πράκτορες, όποιος πήγε στην Ελλάδα για διακοπές, επέστρεψε ικανοποιημένος.

«Αυτό είναι, για μένα, το σημαντικότερο μήνυμα: ότι η Ελλάδα ως τόπος διακοπών για τους Γερμανούς είναι όπως πάντα ένας τόπος φιλοξενίας και ξεκούρασης», δηλώνει η υπουργός και αναφέρεται στο σχέδιο της Αθήνας για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και μετά τους θερινούς μήνες. «Η Ελλάδα και πέραν των καλοκαιρινών μηνών προσφέρει θαυμάσιες δυνατότητες στους παραθεριστές: Εκδρομές στα βουνά, διαδρομές με ποδήλατο, μαθήματα γκολφ, φυσικά ιαματικά λουτρά. Για όλες αυτές τις ιδιαίτερες μορφές τουρισμού η περίοδος, πέραν της τουριστικής είναι η καλύτερη», τονίζει.   

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ