Φέκτερ: «Οι Έλληνες ξύπνησαν απότομα»

 

Φέκτερ: «Οι Έλληνες ξύπνησαν απότομα»

 

Στροφή στην επιχειρηματολογία της για την Ελλάδα έκανε εκ νέου η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, καθώς σε συνέντευξή της στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία ισχυρίστηκε πως «οι Έλληνες ήταν ξαπλωμένοι στην αιώρα και τώρα έπεσαν».

Όπως είπε, οι Έλληνες δεν δημιούργησαν σταθερές θέσεις εργασίας με τα χρήματα που έπαιρναν ούτως ή άλλως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και τώρα έπεσαν από την αιώρα και πρέπει επιτέλους να σηκωθούν.

Πρόσθεσε ότι οι δομές στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξουν για να μπορέσει να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη ανάλογη με τα πρότυπα της ΕΕ για να επισημάνει συγχρόνως πως τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ που δίνονται στην Ελλάδα απέτρεψαν την κατάρρευσή της.

Σε παρατήρηση του δημοσιογράφου, αν δεν είναι αναξιοπρεπές να επαναλαμβάνεται, εδώ και δύο χρόνια, η ίδια παράσταση, δηλαδή η καθυστέρηση των δόσεων μέχρις ότου αποφανθεί η «τρόικα» ως προς την πρόοδο, η Αυστριακή υπουργός υποστήριξε πως αυτό είναι απαραίτητο για να αναγκαστούν οι Έλληνες να τηρήσουν τις συμφωνίες.

Όπως ανέφερε, οι συμφωνίες προβλέπουν μια πληθώρα μέτρων που θα δώσουν στους Έλληνες τη δυνατότητα να σταθούν και πάλι στα πόδια τους, για παράδειγμα, να αλλάξουν τις δομές, ώστε τα χρήματα του δανείου να μην ρέουν μόνιμα σε ένα τρύπιο βαρέλι.

Πηγή:tovima.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ