Έρχονται τουριστικές επενδύσεις

Έρχονται τουριστικές επενδύσεις

 

Καρπούς φέρεται να αποδίδει το πρόγραμμα προσέλκυσης τουριστικών επενδύσεων που επεξεργάζεται το υπουργείο Τουρισμού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, έξι μεγάλες επενδύσεις έχουν χτυπήσει την πόρτα της ειδικής υπηρεσίας προώθησης και αδειοδότησης τουριστικών επενδύσεων στον ΕΟΤ, η λειτουργία της οποίας έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο.

Δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα το αυτόνομο, πλέον, υπουργείο, η αρμόδια υπουργός, Όλγα Κεφαλογιάννη, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, στάθηκε μεταξύ άλλων στην αναδιάρθρωση της λειτουργίας του ΕΟΤ, μέρος της οποίας είναι και η δράση του στο μέτωπο των επενδύσεων.

Χωρίς να δοθούν λεπτομέρειες αναφορικά με το ύψος του προϋπολογισμού αυτών των επενδύσεων, η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι στη Τζια, τη Μήλο, την Ίο, τη Βοιωτία, την Κρήτη και την Αχαΐα, θα δημιουργηθούν ξενοδοχειακά καταλύματα άνω των 300 κλινών. Και σύντομα, όπως είπε, θα ανακοινωθούν οι τελικές λεπτομέρειες αυτών των επενδύσεων.

Παράλληλα, πρόσθεσε, καταρτίζεται σχέδιο νόμου θαλάσσιου τουρισμού, ενώ, απλοποιούνται περαιτέρω οι διαδικασίες χωροθέτησης, αξιοποίησης και διαχείρισης των τουριστικών λιμένων της χώρας.   

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ