Spiegel:”Έρχεται η δόση”

”Η Αθήνα θα λάβει την επόμενη δόση του πακέτου βοήθειας”, αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει ότι ”παρ’ όλο που η Γερμανία περιμένει την έκθεση της τρόικας, η επίσημη απόφαση για την καταβολή της δόσης έχει ληφθεί”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η δόση των 31,5 δισ. ευρώ, θα καταβληθεί στην Ελλάδα, το αργότερο έως τα τέλη Νοεμβρίου, σε έναν δεσμευμένο λογαριασμό.

”Αυτή είναι η επιθυμία τόσο της Γερμανίας, όσο και τη Γαλλίας, καθώς η κυβέρνηση του Παρισιού έχει κουραστεί να ασχολείται με τα προβλήματα της Αθήνας, κάθε λίγους μήνες”, σημειώνει το δημοσίευμα.

Το Spiegel σημειώνει επίσης ότι ”η κυβέρνηση του Βερολίνου, οι χώρες της Ευρωζώνης αλλά και το ΔΝΤ και η τρόικα, επεξεργάζονται μία λύση για την Ελλάδα, καθώς επιθυμούν να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, χωρίς όμως να μειωθεί το κίνητρο για λιτότητα και μεταρρυθμίσεις”.

”Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της χώρας προς τους δανειστές της και να κλείσει τα κενά στον προϋπολογισμό”, αναφέρει το Spiegel.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ