Η σελίδα 801 του μνημονίου

“Αγκάθι” στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αποτελεί η σελίδα 801 του μνημονίου 2. Στη διάρκεια της συνάντησης με το επιτελείο του υπουργείου Εργασίας, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πόλ Τόμσεν, έφτασε μαζί με το αγγλικό κείμενο του μνημονίου 2 και μάλιστα κρατούσε ανά χείρας τη σελίδα 801 που αφορά στον κατώτατο μισθό.

Στη συγκεκριμένη σελίδα αναφέρεται ότι η κυβέρνηση μετά από διαβουλεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους, δηλαδή τους εργοδοτικούς οργανισμούς και την ΓΣΕΕ είναι υποχρεωμένη να αντικαταστήσει το ύψος του μισθού της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με ένα ελάχιστο ύψος μισθού.

Ο Πολ Τόμσεν θεωρεί ότι αυτό το ελάχιστο ύψος μισθού είναι ένας “γυμνός” μισθός χωρίς επιδόματα και και τριετίες.

Ο Γιάννης Βρούτσης, όταν το άκουσε αντέδρασε. ” Αυτό δεν είναι ερμηνεία, αλλά παρερμηνεία νομικής φύσεως”, είπε χαρακτηριστικά. “Δεν αφορά σε απογυμνωμένο μισθό αυτό που έχουμε υπογράψει”, ανέφερε, αλλά ένα μισθό μετά από διαπραγμάτευση και με τριετίες και επιδόματα.

Κάπου εκεί έγινε σαφές ότι οι δύο πλευρές δεν μιλούσαν την ίδια γλώσσα, παρότι ήταν η τέταρτη συνεχόμενη ημέρα που συναντήθηκαν. Ο Πολ Τόμσεν όπως και οι υπόλοιποι επικεφαλής της τροίκας αποχώρησαν από την αίθουσα της διαπραγμάτευσης στις 16.20, με τον κ. Βρούτση να κατευθύνεται προς τη βουλή προκειμένου να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ