Schaeuble: Νομισματικός επίτροπος

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble, πρότεινε σήμερα τη δημιουργία θέσης “νομισματικού επιτρόπου” για την ευρωζώνη με ευρείες εξουσίες επί των εθνικών προϋπολογισμών στο πλαίσιο συνολικής αναθεώρησης της συνθήκης της Ένωσης για την ενίσχυση της ενοποίησης και το ξεπέρασμα της κρίσης χρέους.

Ο Wolfgang Schaeuble τάχθηκε επίσης υπέρ της μεταρρύθμισης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να διασφαλισθεί ότι μόνο βουλευτές από χώρες τις οποίες αφορά μία συγκεκριμένη υπόθεση θα μπορούν να ψηφίζουν επ΄αυτής.

Ο Schaeuble διευκρίνισε ότι συζήτησε με την καγκελάριο Angela Merkel τις προτάσεις αυτές και “την βρήκε λίγο επιφυλακτικότερη” απέναντί τους.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφής του από την Ασία, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αρχίσει να συζητεί τις προτάσεις του για την αναθεώρηση της συνθήκης κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής την Πέμπτη.

“Τώρα πρέπει να κάνουμε μεγαλύτερα βήματα προς την κατεύθυνση μίας δημοσιονομικής ένωσης… πρέπει να εκμεταλλευθούμε αυτήν την ευκαιρία (της κρίσης της ευρωζώνης)”, δήλωσε ο Schaeuble.    

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ