Merkel:Yπάρχουν πολλά να γίνουν

Η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel δήλωσε ότι συμφωνεί με την άποψη του Wolfgang Schauble ότι δεν θα υπάρξουν «ανεξέλεγκτες εξελίξεις» στην Ευρωζώνη, όπως μια ελληνική χρεωκοπία ή έξοδος από το ευρώ.

“Υπάρχουν τέτοιες ανησυχίες σε Ασία και Κίνα, ότι θα υπάρξει κάποιου είδους ανεξέλεγκτα γεγονότα στην Ευρωζώνη, όμως συμφωνώ απόλυτα με τον  Wolfgang Schauble ότι δεν θα υπάρξουν”, είπε χαρακτηριστικά στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με την ευκαιρία της δεξίωσης για τον πρόεδρο του Παναμά Ρικάρντο Μαρτινέλι Μπεροκάλ.

Η Angela Merkel πρόσθεσε ότι κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα διαβεβαίωσε τον Ελληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι επιθυμεί η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη.  Διευκρίνισε ωστόσο, “ότι η δουλειά δεν έχει τελειώσει και υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν μέσα στις ερχόμενες ημέρες και εβδομάδες”.

Επανέλαβε πάντως ότι η Γερμανία, πριν από μια οριστική απόφαση για περαιτέρω οικονομική βοήθεια, θα περιμένει την έκθεση της τρόικας. “Μόνο τότε θα μπορέσουμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας”, τόνισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ