• 1.407 λουκέτα στη Θεσσαλονίκη

  11:58 μμ, Σαββατο 06 Οκτ 2012 11:58 μμ, Σαββατο 06 Οκτ 2012

  Την επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της παρατεταμένης ύφεσης που πλήττει την ελληνική οικονομία, αποτυπώνουν τα νέα στοιχεία εγγραφών - διαγραφών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου (ΒΕΘ).

  Τα συμπεράσματα της διοίκησης του ΒΕΘ για τη Θεσσαλονίκη δείχνουν ότι «η βιοτεχνία είναι εγκλωβισμένη στη μέγκενη της παρατεταμένης ύφεσης, με τα λουκέτα να διαδέχονται το ένα το άλλο».

  Ειδικότερα, από τις αρχές του έτους μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, 1.407 επιχειρήσεις του χώρου «αποχαιρέτησαν» την ενεργό δράση, με την πλειονότητα αυτών (919 επί συνόλου) να χαρακτηρίζονται ασύμφορες.

  Μεγάλος χαμένος, για πολλοστή φορά, είναι οι ατομικές επιχειρήσεις, καθώς κατά το εννεάμηνο του τρέχοντος έτους 1.125 επιχειρήσεις έπαυσαν τη λειτουργία τους.

  Ο αριθμός των λουκέτων που αυξάνονται με μαθηματική ακρίβεια αποτελεί, σύμφωνα με το ΒΕΘ, συνέχεια της προηγούμενης, ιδιαίτερα κακής χρονιάς για το επιχειρείν, οπότε κατά το εννιάμηνο του 2011 1.445 επιχειρήσεις διαγράφηκαν από το μητρώο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

  Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα αναφορικά και με τις εγγραφές, καθώς κατά το εξεταζόμενο διάστημα του 2012, 517 επιχειρήσεις έκαναν έναρξη, έναντι 595 το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Συγκεκριμένα, καταγράφηκε μείωση κατά 13%.

  Πηγή:Αγγελιοφόρος

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα