• Παρέμβαση για τις φορο-δίκες

  7:17 μμ, Δευτέρα 01 Οκτ 2012 7:17 μμ, Δευτέρα 01 Οκτ 2012

  Πλήρη ενημέρωση στο Υπουργείο Οικονομικών για την πορεία των φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν στα δικαστήρια πρέπει να παράσχουν οι εισαγγελείς όλων των βαθμίδων, καθώς και οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς, όπως αποφάσισε σήμερα ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικόλαος Παντελής.

  Με σχετική εγκύκλιό του που εκδόθηκε μετά από αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών , επισημαίνει ότι πρέπει να ενημερώνουν την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών για την εξέλιξη των ποινικών φορολογικών-εισπρακτικών υποθέσεων γιατί το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να έχει πλήρη πληροφόρηση για την καταστολή των φορολογικών αδικημάτων.

  Επίσης, τονίζει ότι έχει αλλάξει το καθεστώς για τη μαρτυρία των υπαλλήλων των Δ.Ο.Υ. στις φορολογικές δίκες, η απουσία των οποίων από τα δικαστήρια δεν συνιστά πλέον ποινική παράβαση γι’ αυτό δεν πρέπει να καταδικάζονται για λιπομαρτυρία.

  Συγκεκριμένα, η νέα διάταξη (άρθρο 3 παράγραφος 1 του Ν. 3943/2011) αναφέρει: «Μάρτυρας παρίσταται ο κατά την ημερομηνία της δικασίμου προϊστάμενος της αρμόδιας δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας ή τελωνείου ή υπάλληλος που υπηρετεί στην ίδια ή αντίστοιχη υπηρεσία. Η εμφάνιση του μάρτυρα στο ακροατήριο δεν είναι υποχρεωτική, εφόσον έχει λάβει χώρα έγγραφη ενημέρωση του αρμόδιου εισαγγελέα ή του δικαστηρίου εκ μέρους της Δ.Ο.Υ. σχετικά με τη διαδικαστική εξέλιξη της οφειλής, τρεις τουλάχιστον ημέρες πριν από τη δικάσιμο».

  Πηγή:capital.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα