Έτοιμο το πακέτο μέτρων

Φαίνεται πως έχει “κλειδώσει” πια το πακέτο των περικοπών και απομένει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, η οποία θα γίνει πιθανότατα την Πέμπτη, προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα μέτρα. Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να ενημερώσει σήμερα τους δυο κυβερνητικούς εταίρους για τα όσα αποφασίστηκαν στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη στο Μαξίμου ενώ θα έχει και επικοινωνία με τους επικεφαλής της τρόικας.  

Ο Γιάννης Στουρνάρας, εξάλλου, με δηλώσεις του στο Reuters είπε ότι το χρηματοδοτικό κενό που προκύπτει με μία παράταση δύο ετών υπολογίζεται μεταξύ 13 και 15 δισ. ευρώ, ενώ υπογράμμισε ότι μπορεί να καλυφθεί χωρίς να υπάρξει επιπλέον βάρος στους Ευρωπαίους φορολογούμενους.

Ο υπουργός Οικονομικών επέμεινε ότι η επιμήκυνση μπορεί να γίνει στα πλαίσια του υπάρχοντος προγράμματος χωρίς να χρειαστεί τρίτο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα.Αντίθετα το ΔΝΤ, δια στόματος Christine Lagarde, δηλώνει ότι τάσσεται υπέρ ενός κουρέματος με τη συμμετοχή του επίσημου τομέα, δηλαδή των δανείων που έχουν δώσει στην Ελλάδα οι χώρες της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Πηγ: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ