Πώς οι επαγγελματίες διεκδικούν Επιστρεπτέες… εκ των υστέρων – Αναλυτικά η διαδικασία

«Αδειάζει η κλεψύδρα» για τους επαγγελματίες που διεκδικούν εκ των υστέρων Επιστρεπτέες Προκαταβολές: Μια «τελευταία ευκαιρία» να λάβουν χρηματοδότηση μέσω 5 κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής έχουν χιλιάδες επαγγελματίες, με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να έχει ενεργοποιήσει την σχετική πλατφόρμα υποβολής ενστάσεων. Προσοχή, όμως: Η προθεσμία για τις ενστάσεις λήγει σήμερα.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Για να έχουν όμως ξανά την ευκαιρία να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι ενισχύσεις από τους κύκλους 3 έως 7 υπάρχει μία… διαδικασία: Βασική προϋπόθεση είναι η επιχείρηση να έχει υποβάλει αίτηση σε έναν από τους προαναφερόμενους 5 κύκλους και η αίτησή της να έχει απορριφθεί.

Η διαδικασία για εξασφάλιση… εκ των υστέρων Επιστρεπτέας

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μέσω του Taxisnet και μέσω mail καλεί όσους απορρίφθηκαν από το πρόγραμμα να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση, με την μορφή ένστασης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “myBusinessSupport”.

Στο αίτημα επανεξέτασης που θα υποβάλουν οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ενημερώσουν το σύστημα σε ποιον κύκλο επιστρεπτέας υπέβαλαν αίτηση και απορρίφθηκε, αλλά και τις αιτίες που αποκλείστηκαν από την κρατική χρηματοδότηση. Ταυτόχρονα θα πρέπει να στείλουν συνημμένα όλα τα δικαιολογητικά που αιτιολογούν την ένστασή τους, ενώ οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ θα επανεξετάσουν τα αιτήματα στη βάση των νέων δεδομένων.Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ