Φορολογικές δηλώσεις: Ανατροπή με την έκπτωση φόρου 3% – Τι θα ισχύσει τον Αύγουστο

Έκπτωση φόρου και τον Αύγουστο: Με τροπολογία που φέρνει στη Βουλή -σύμφωνα με πληροφορίες- το υπουργείο Οικονομικών θα δοθεί η δυνατότητα και σε όσους υποβάλλουν τη φορολογική δήλωσή τους τον ερχόμενο μήνα να έχουν έκπτωση στον φόρο, εφόσον αυτός καταβληθεί εφάπαξ. Μία εξέλιξη που σίγουρα «χαροποιεί» τους φορολογούμενους που δεν έχουν ως τώρα καταθέσει την δήλωσή τους, όχι όμως και την κοινότητα των λογιστών.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Έπειτα από αυτή την κίνηση του Υπουργείου οι λογιστές βλέπουν να απομακρύνεται η πιθανότητα ικανοποίησης του αιτήματος για παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων τουλάχιστον έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, ανακοινώσεις που θα ήθελαν να γίνουν άμεσα προκειμένου να προγραμματίσουν την εργασία τους τον μήνα που έρχεται: Αντίθετα μετά και από αυτή την εξέλιξη, όπως όλα δείχνουν θα δεχτούν την «πίεση» των πελατών τους, προκειμένου να τους υποβάλουν τη φορολογική δήλωση μέσα στον Αύγουστο, ώστε να εξασφαλίσουν το «δώρο» του κράτους και να πληρώσουν λιγότερο φόρο.

Τι προβλέπει η τροπολογία για την έκπτωση φόρου

Έτσι, όπως λένε οι πληροφορίες, με τροπολογία που κατατίθεται στη Βουλή, παρατείνεται έως 27 Αυγούστου 2021 η δυνατότητα έκπτωσης 3% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του συνολικού ποσού του φόρου και των λοιπών συμβεβαιούμενων οφειλών (σ.σ. από 28.7.2021 που ισχύει σήμερα). Λίγες μόνο ημέρες πριν από το τέλος Ιουλίου, πάντως, σχεδόν ένας στους δυο δεν έχει καταθέσει ακόμα φορολογική δήλωση. Στοιχείο βεβαίως που ενίσχυε το αίτημα των λογιστών για παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων. Από την πλευρά τους στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν ωστόσο επαρκή τον χρόνο που απομένει έως τις 27 Αυγούστου, οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία για να ολοκληρωθεί η υποβολή των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος. Άλλωστε οι ίδιοι παράγοντες τονίζουν ότι η απόφαση για παράταση δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη καθώς η καθυστέρηση στην υποβολή των δηλώσεων θα φέρει καθυστέρηση και στην εκκαθάριση, άρα και την έκδοση του φετινού ΕΝΦΙΑ.Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ