ΟΑΕΔ: Σενάρια αύξησης του επιδόματος ανεργίας – Ποιοι θα το λαμβάνουν και με ποιες προϋποθέσεις

Μπορεί το υπουργείο Εργασίας να έχει εστιάσει αυτή την περίοδο στη μεταρρύθμιση του επικουρικού συστήματος, όμως οι υπηρεσίες αλλά και ο ΟΑΕΔ δεν έχουν σταματήσει να εργάζονται με φρενήρεις ρυθμούς για μια άλλη σημαντική παρέμβαση. Την αναμόρφωση του επιδόματος ανεργίας.

Υψηλόβαθμα στελέχη εξηγούν στο enikonomia.gr ότι το νέο πλαίσιο που εξετάζει θα περιλαμβάνει τόσο αλλαγές στο ύψος του επιδόματος, όσο και αυστηρές «καμπάνες» για τους ανέργους που δεν θα συμμορφώνονται με τις υποδείξεις θέσεων από τον ΟΑΕΔ.

Κεντρικός στόχος της μεταρρύθμισης θα είναι η επιδότηση να έχει άρρηκτη σύνδεση με την κατάρτιση και την ενεργή αναζήτηση εργασίας. Στην πραγματικότητα στοχεύεται η κινητοποίηση των ανέργων ώστε να μπορούν να επανενταχθούν το συντομότερο δυνατό στην αγορά εργασίας.

Στο τραπέζι των συζητήσεων εξετάζεται το ποσό του επιδόματος ανεργίας, να κλιμακώνεται προς τα πάνω τους πρώτους μήνες της ανεργίας (προσεγγίζοντας τον μισθό του δικαιούχου όταν ήταν εργαζόμενος) και να αποκλιμακώνεται σταδιακά όσο περνούν οι μήνες και ο επιδοματούχος δεν βρίσκει δουλειά. Ωστόσο, το τελικό ποσό που θα μπαίνει στην τσέπη του άνεργου δεν θα είναι μικρότερο από αυτό που λαμβάνουν σήμερα οι άνεργοι, δηλαδή 400 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ