Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού έως 4.000 ευρώ: Οι παγίδες κατά την αίτηση – Τι θα γίνει τον Μάϊο

Ακόμη λίγα 24ωρα προθεσμία έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στη διάθεση των επαγγελματιών προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις μέσω των οποίων θα εξασφαλίσουν «ζεστό χρήμα» για τα… άδεια ταμεία τους. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες θα υπάρξει και δεύτερος κύκλος «αυξημένης αποζημίωσης» για τον Μάϊο. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων πάντως κρύβει και «παγίδες».

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Προθεσμία έως τις 4 Ιουνίου θα έχουν χιλιάδες επαγγελματίες προκειμένου να υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα my business support για να εισπράξουν ποσά που ξεκινούν από 500 έως 4.000 ευρώ. Μέσω της «αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού» -χρηματοδοτικό σχήμα διάδοχος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής-θα καταβληθούν χρήματα σε πρώτη φάση στις επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές για τον μήνα Απρίλιο και στη συνέχεια σε επόμενο κύκλο σε εκείνους παρέμειναν κλειστοί και κατά τον μήνα Μάιο.

Ποιους αφορά η ενίσχυση με ποσά έως 4.000 ευρώ

Η λεγόμενη «αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού» σε αυτή την φάση που «τρέχει» πιάνει εκείνους που έμειναν με κατεβασμένα ρολά έπειτα από κρατική εντολή μέσα στον Απρίλιο, ακόμη και για λίγες ημέρες.

Αποζημιώσεις θα δίδονται και στην περίπτωση που κάποιοι πήραν την έγκριση να λειτουργήσουν για τον μισό Απρίλιο. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, η αποζημίωση θα δίδεται στο 50% και θα κυμαίνεται από τα 500 έως τα 2000 ευρώ. Με την υποβολή των σχετικών αιτήσεων, η διαδικασία ελέγχου πλήρωσης των προϋποθέσεων από την ΑΑΔΕ θα γίνεται ταχύτατα καθώς για το συγκεκριμένο μέτρο δεν υπάρχει καν κριτήριο μείωσης εσόδων. Συγκεκριμένα τα ποσά που θα διατεθούν με αυτή τη «εξειδικευμένη» μορφή ενισχύσεων αρχίζουν από 1.000 και φτάνουν έως και 4.000 ευρώ για ολόκληρο τον μήνα Απρίλιο.Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ