Αθανάσιος Λασκαρίδης: Οι δηλώσεις του αδελφού μου με βρίσκουν εκ διαμέτρου αντίθετο

Διαχωρίζει τη θέση του ο Αθανάσιος Λασκαρίδης από τις απόψεις που εξέφρασε για την ελληνική ναυτιλία ο αδελφός του.

“Αναφορικά με τον πρόσφατα δημιουργηθέντα θόρυβο σχετικά με τις δηλώσεις του αδελφού μου Παναγιώτη Λασκαρίδη σε συνέντευξη του στο European Investigative Collaboration, επιθυμώ να δηλώσω ότι αυτές είναι προσωπικές του απόψεις τις οποίες όχι μόνο δεν συμμερίζομαι, αλλά με βρίσκουν εκ διαμέτρου αντίθετο” αναφέρει ο Παναγιώτης Λασκαρίδης.

“Η Ελληνική Ναυτιλία οφείλει την μετεωρική άνοδο και εξαιρετική επιτυχία της από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, κατά κύριο λόγο, στην προστασία και υποστήριξη που επέδειξαν όλες ανεξαιρέτως οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις προς αυτήν. Κάθε άλλος σχολιασμός εκ μέρους μου για το θέμα αυτό περιττεύει’ προσθέτει στη δήλωσή του.

Τι είχε δηλώσει ο αδελφός του

ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε, με τον ίδιο να επισημαίνει σε ανακοίνωσή του στη συνέχεια ότι “οι δηλώσεις μου χρησιμοποιήθηκαν εκτός θέματος και ειρμού”.

Μιλώντας στο EIC (European Investigative Collaboration), ο εφοπλιστής εμφανίζεται να δηλώνει ότι “οι εφοπλιστές δεν χρειάζονται την κυβέρνηση, το υπουργείο, τον ΙΜΟ (International Maritime Organisation) και τον πρωθυπουργό”, συμπληρώνοντας ότι “μπορούν να χ@σ@@ν πάνω στον πρωθυπουργό. Δεν έχει χρησιμότητα ο πρωθυπουργός. Γιατί; Γιατί η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα”.

Οι δημοσιογράφοι έδειξαν το συγκεκριμένο απόσπασμα στον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος απάντησε ότι “η ελληνική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα σταθερό θεσμικό πλαίσιο για την ελληνική ναυτιλία ώστε έχει τόσο μεγάλη πρόοδο την τελευταία δεκαετία”.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα από το 12:50′:

Σε δήλωσή που έκανε στη συνέχεια ο εφοπλιστής και η οποία δημοσιεύτηκε στα Ναυτικά Χρονικά ανέφερε ότι “τις τελευταίες δύο ημέρες δημοσιεύθηκαν σε διάφορα social media δηλώσεις μου, παρμένες από άσχετες συζητήσεις που δεν αφορούσαν σε καμία περίπτωση τη σημερινή κατάσταση της ναυτιλίας μας και φυσικά ούτε τον Πρωθυπουργό, ούτε τον Υπουργό Ναυτιλίας, δηλώσεις που έγιναν σε δίκτυο ανεκδιήγητων Πορτογάλων δημοσιογράφων, που τις χρησιμοποίησαν βάναυσα εκτός θέματος και ειρμού”.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, “οι δηλώσεις αυτές διέρρευσαν από διάφορους παραναυτιλιακούς κύκλους και ο μόνος σκοπός τους είναι να αμαυρώσουν τόσο τη δική μου εικόνα, όσο και να θολώσουν τα νερά στις ενδοναυτιλιακές σχέσεις των παραγόντων της Εμπορικής μας Ναυτιλίας. Σε ότι αφορά τις δικές μου απόψεις για την ναυτιλία μας και τους θεσμούς της, παραπέμπω σε εκατοντάδες δηλώσεις και ομιλίες μου περί της Ελληνικής Ναυτιλίας που έχουν δημοσιευθεί σε αναρίθμητες συνεντεύξεις μου στον ελληνικό και τον διεθνή τύπο τις τελευταίες δεκαετίες που είχα την τιμή να αντιπροσωπεύσω τα συμφέροντα της Ναυτιλίας μας. Αυτοί που άκριτα και συκοφαντικά χρησιμοποίησαν αυτές τις συρραφές θα υποστούν φυσικά τα επίχειρα των πράξεων τους. Σε ό,τι τέλος αφορά την εκτίμηση και τον σεβασμό μου και προς τον Πρωθυπουργό και προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και στους θεσμούς που αντιπροσωπεύουν, έχουν όλοι στερεά γνώση για το ποιες απόψεις τρέφω για αυτούς, την Ναυτιλία και την Πατρίδα μας”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ