Φορολογικές δηλώσεις: Αυτές είναι οι αλλαγές στο Ε3 – Οι πίνακες με τους κωδικούς στο νέο έντυπο

Έφτασε η ὠρα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων: Καθυστερημένα -λόγω αντικειμενικών δυσκολιών που προέκυψαν ελέω πανδημίας- ανοίγει το Taxis ώστε να δηλωθούν τα εισοδήματα που εισπράχθηκαν από νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέσα στο 2020. Ήδη δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το νέο -και προσαρμοσμένο στην πανδημία- έντυπο Ε3 για τους επαγγελματίες.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Η προσθήκη νέων κωδικών στα φορολογικά έντυπα που αποτυπώνουν όλα τα χρηματικά ποσά από ενισχύσεις κατά την περίοδο της πανδημίας και απαλλάσσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τα τεκμήρια, ήταν εκείνη που ως ένα βαθμό καθυστέρησε την ημερομηνία έναρξης υποβολής των φορο-δηλώσεων.

Αντίστροφη μέτρηση για να ανοίξει το Taxisnet

Η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του νέου και προσαρμοσμένου στην πανδημία εντύπου Ε3 -το οποίο θα υποβάλουν φέτος 1,5 εκατομμύριο υπόχρεοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις-ουσιαστικά σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Στο υπουργείο Οικονομικών αναμένουν πλέον πως από μέρα σε μέρα θα είναι όλα έτοιμα για να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα MyTAXISnet και να ξεκινήσει η υποβολή Ε1, Ε2 και Ε3 για τα εισοδήματα νοικοκυριών και επιχειρήσεων του 2020.Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ