Τέλος στα μέτρα στήριξης της πανδημίας: Ποια “ξηλώνονται” – Τι θα γίνει με ενισχύσεις και ενοίκια

Μέτρα στήριξης… τέλος! Όσο «ανοίγουν» οικονομικές δραστηριότητες τόσο «ξηλώνονται» το ένα μετά το άλλο τα μέτρα που υιοθετήθηκαν κατά το διάστημα της πανδημίας, με τη μορφή τουλάχιστον που τα γνωρίσαμε την εποχή των περιοριστικών μέτρων: Πλέον η στήριξη που θα παρέχει το κράτος θα είναι κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, θα συμβαδίζει με την εξέλιξη της οικονομίας και οπωσδήποτε θα είναι «χειρουργικής» ακρίβειας.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Ήδη στο Υπουργείο Οικονομικών έχει αποφασιστεί οι υποχρεωτικά κλειστοί να ενισχύονται για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να ανεβάσουν τα ρολά τους: Γι’ αυτό και αποφασίστηκε το «κούρεμα» των ενοικίων και η αναστολή των συμβάσεων εργασίας και για τον Μάιο, ενώ το ίδιο θα γίνει και για τον Ιούνιο -όπως επίσης και με την έκτακτη καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης που θα φτάνει έως τα 4.000 ευρώ- για όσους (λογικά λίγους) παραμείνουν κλειστοί και εκείνον τον μήνα.

Τι θα γίνει με τα ενοίκια Μαΐου

Για τα ενοίκια του Μαΐου, απαλλαγές θα ισχύσουν για επαγγελματίες που παρέμειναν κλειστοί με κρατική εντολή και υποχρεώθηκαν σε περιοριστικά μέτρα. Αυτό αφορά στους επαγγελματίες σε λιανεμπόριο, εστίαση, κέντρα διασκέδασης, μουσικές σκηνές, πολιτισμό, αθλητισμό, τουρισμό, μεταφορές. Καμία μείωση δεν θα ισχύσει για τις πληττόμενες επιχειρήσεις. Όσο περνάει όμως ο καιρός και οι επιχειρήσεις ανεβάζουν ρολά, το μέτρο του «κουρεμένου» ή μηδενικού ενοικίου θα αρχίσει να «σβήνει»: Για τον Ιούνιο η λίστα των δικαιούχων θα περιοριστεί και άλλο, ενώ ήδη το «ξήλωμα» έχει ξεκινήσει από τον Μάρτιο.Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ