Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και εργαζομένους – Γράφει η Κατερίνα Φραγκάκη

Τις αλλαγές που φέρνει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ψηφιακή κάρτα εργασίας αναλύει στο enikonomia.gr η δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, Κατερίνα Φραγκάκη.

Γράφει η Αικατερίνη Φραγκάκη, δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Πώς θα λειτουργεί η ψηφιακή κάρτα εργασίας και τι ακριβώς θα αναφέρεται στο σύστημα;

Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας θα ενημερώνεται όταν ο εργαζόμενος ξεκινά και όταν τελειώνει την εργασία του. Θα είναι εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο ή στον υπολογιστή. Επίσης για όσες επιχειρήσεις ήδη εφαρμόζουν το μέτρο, θα χρησιμοποιείται η υφιστάμενη κάρτα εργασίας. Με την ψηφιακή κάρτα εργασίας, το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ II θα ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για το ωράριο εργασίας των εργαζομένων και θα καταγράφεται κάθε ώρα εργασίας, ως κανονικό ωράριο, υπερεργασία, υπερωρία, επίσης θα προκύπτουν τα διαλείμματα, οι ώρες και ημέρες απουσίας και οι άδειες.

Πότε θα ξεκινήσει η ψηφιακή κάρτα εργασίας;

Το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ θα αποκτήσει από το τέλος Ιουνίου νέο προφίλ για να φιλοξενήσει την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας. Η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει από τις τράπεζες και τις μεγάλες βιομηχανίες και στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους.Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ