Δάνεια που αγγίζουν το 1,5 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίους – Οι όροι και η διαδικασία

Δάνεια που αγγίζουν ακόμη και το 1,5 εκατ. ευρώ, μπορούν να εξασφαλίσουν μέσα από ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Με ελκυστικό επιτόκιο και περίοδο χάριτος που φτάνει και τα δύο χρόνια, «ανοίγει» ένας νέος κύκλος χρηματοδοτήσεων για εκείνους που θα θελήσουν, τώρα που η οικονομική δραστηριότητα ανοίγει δειλά- δειλά, να υλοποιήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Η διαδικασία υποδοχής και επεξεργασίας των νέων αιτήσεων, από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για δάνεια Επενδυτικού σκοπού μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ, έχει αρχίσει να «τρέχει». Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (Hellenic Development Bank), σε συνεργασία με 10 εμπορικές τράπεζες και με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ξεκινά ένα νέο κύκλο δανειοδοτήσεων.

Πώς εξασφαλίζονται δάνεια που αγγίζουν το 1,5 εκατ. ευρώ

ΠΡΟΣΟΧΗ, όμως: Αυτός ο νέος κύκλος χρηματοδοτήσεων ουσιαστικά συνιστά ένα εργαλείο για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων και φυσικά αφορά εκείνους που είναι διατεθειμένοι να «ποντάρουν» σε μια γοργή επανεκκίνηση της οικονομίας, μετά την οδυνηρή εμπειρία της πανδημικής κρίσης. Τα συγκεκριμένα δάνεια επενδυτικού σκοπού απευθύνονται σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις: Το εύρος των επενδυτικών δανείων μπορεί να κυμαίνεται από 25.000 ευρώ έως και 1.500.000 ευρώ, με την διάρκεια αποπληρωμής τους να διαμορφώνεται από 5 έως 10 χρόνια.Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ