Cinespace Chicago Film Studios: Χτίζει κινηματογραφικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα

Της Εύας Δ. Οικονομάκη,

Την πρόθεσή του να κατασκευάσει κινηματογραφικά στούντιο στην Ελλάδα όπου θα φιλοξενούνται διεθνείς παραγωγές και θα επιτρέψουν στη χώρα μας να διεκδικήσει ένα αξιόλογο μερίδιο από την πίτα των δισεκατομμυρίων δολαρίων που επενδύονται κάθε χρόνο στην Έβδομη Τέχνη (μία από τις πιο δημοφιλείς βιομηχανίες παγκοσμίως) εξέφρασε ο πρόεδρος της Cinespace Chicago Film Studios, Αλεξ Πίσιος, στο πλαίσιο της συνάντησής του κατά τις προηγούμενες ημέρες με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Οι δύο άνδρες κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους εστίασαν στην προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα, καθώς και στα πολλαπλασιαστικά οφέλη, άμεσα και έμμεσα, που δημιουργούνται για τον τουρισμό και την προβολή της χώρας σε διεθνές επίπεδο. Ο ομογενής επιχειρηματίας, ο οποίος ηγείται της μεγαλύτερης κινηματογραφικής εταιρείας του Σικάγου, έχει εκφράσει και κατά το παρελθόν την επιθυμία του να ενισχύσει την οπτικοακουστική βιομηχανία της χώρας, έναν τομέα που και η ίδια η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει για να προσελκύσει projects υψηλών προδιαγραφών.

Με αιχμή την Αττική

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αμερικανικός κολοσσός, ο οποίος έχει την έδρα του στο Τορόντο του Καναδά, αναζητεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα τον κατάλληλο χώρο όπου θα μπορέσει να αναπτύξει τα στούντιο της εταιρείας για να φιλοξενηθούν εσωτερικές παραγωγές τηλεοπτικών και κινηματογραφικών ταινιών. Στο στόχαστρο των επικεφαλής της Cinespace Chicago Film Studios έχει μπει η Αττική, με τον ίδιο τον Αλ. Πίσιος να έχει επισημάνει κατά το παρελθόν ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν προορισμό με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορεί να υποστηρίξει τα επιχειρηματικά σχέδια της εταιρείας.

Την ίδια στιγμή, ο ομογενής επιχειρηματίας με καταγωγή από την Καστοριά διερευνά τη διάθεση πελατών της εταιρείας του, όπως το Netflix, η Amazon, η Hulu, η Disney/Fox και η Apple, να πραγματοποιήσουν παραγωγές τους στην Ελλάδα.

Πορεία 33 χρόνων

Η Cinespace Studios, η οποία ιδρύθηκε από τον ελληνικής καταγωγής Νικ Μιρκόπουλο το 1988 στο Τορόντο του Καναδά, είναι σήμερα μια εταιρεία-κολοσσός και διαθέτει τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά στούντιο στις ΗΠΑ, μετά από εκείνα του Λος Άντζελες. Στις εγκαταστάσεις της στις ΗΠΑ η Cinespace διαθέτει 30 stages και 20 επιπλέον stages στο Τορόντο του Καναδά. Το παράρτημα του Τορόντο είναι το μοναδικό στούντιο στον κόσμο το οποίο φιλοξενεί τις 5 κύριες ψηφιακές πλατφόρμες, όλες κάτω από την ίδια στέγη (Netflix, Amazon, Hulu, Disney/Fox και Apple TV).

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ