Καθυστερημένα τα «δώρα» για την εστίαση – Πότε θα χορηγηθούν τα χρήματα για τα «πρώτα έξοδα»

Μπορεί οι επαγγελματίες της εστίασης να ανέβασαν ρολά -έπειτα από έξι μήνες με την ταμπελίτσα «κλειστόν» έξω από τo κατάστημά τους- όμως ελάχιστοι είχαν «ζεστό χρήμα» για να καλύψουν τις πρώτες τους προμήθειες: Η πλατφόρμα μέσω της οποίας θα εξασφάλιζαν τα περιβόητα κεφάλαια επανεκκίνησης δεν θα ανοίξει σήμερα όπως αναμενόταν και όλα δείχνουν ότι αυτό θα συμβεί… από βδομάδα.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Με άδεια ταμεία και… υποσχετικές στους προμηθευτές αναγκάστηκε να ανοίξει η εστίαση: Έπειτα από έξι μήνες απραξίας και χωρίς να υπάρχει στο ταμείο τα απαραίτητο ρευστό οι επαγγελματίες του κλάδου άρχισαν ξανά να λειτουργούν.

Πότε θα εκταμιευτούν τα «δώρα» του Κράτους για την εστίαση

Το Κράτος είχε υποσχεθεί πως θα κάνει «δώρο» τα πρώτα έξοδα με την μορφή επιχορηγήσεων μέσω «ειδικού» προγράμματος στην εστίαση, όμως ούτε η απαραίτητη πλατφόρμα είναι έτοιμη να «ανοίξει», αλλά και τα ποσά που θα εξασφαλίσει μέσα από αυτή την διαδικασία κάθε επαγγελματίες θα καθυστερήσουν να μπουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Ανεξάρτητα λοιπόν από το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα –κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες λίγες μέρες- έτσι και αλλιώς η εκταμίευση των επιχορηγήσεων για τα έξοδα των πρώτων μηνών επαναλειτουργίας θα… πάρει χρόνο. Υπολογίζεται πως θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας –ίσως και περισσότερο- αναμονής για να μπουν τα περιβόητα κεφάλαια επανεκκίνησης στα ταμεία των επιχειρήσεων της εστίασης, από την ημέρα που θα γίνει η σχετική αίτηση.Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ