Μηχανισμός Ανάκαμψης: Συστάθηκε ομάδα εργασίας στο Ευρωκοινοβούλιο – Τι ζητεί ο Παπαδημούλης

Ομάδα Εργασίας για τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας συστάθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Ομάδα Εργασίας σε τακτικό διάλογο με την Κομισιόν, θα ασκεί με πλήρη διαφάνεια κοινοβουλευτικό έλεγχο και θα αξιολογεί την εκπλήρωση των στόχων των Εθνικών Σχεδίων Ανάκαμψης, που θα υποβληθούν από τα 27 κράτη- μέλη.

Σκοπός της Ομάδας Εργασίας είναι ο έλεγχος εφαρμογής του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας από την Κομισιόν και τα 27 κράτη μέλη. Η Ομάδα Εργασίας θα είναι αρμόδια για τον ανά δίμηνο θεσμικό διάλογο μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Κομισιόν για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την υλοποίηση του Μηχανισμού. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ομάδας Εργασίας, είναι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος των Εθνικών Σχεδίων Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας των κρατών μελών και η αξιολόγησή τους, η εκπλήρωση των οροσήμων και των στόχων των Εθνικών Σχεδίων, οι διαδικασίες πληρωμής των κονδυλίων καθώς και αναστολής ή/και τερματισμού καταβολής τους.

Μεταξύ των 27 τακτικών της μελών, είναι ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συντονιστής της Ευρωομάδας της Αριστεράς στην Επιτροπή Προϋπολογισμών (BUDG), Δημήτρης Παπαδημούλης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON), Irene Tinagli, και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμών (BUDG), Jan Overtveldt. Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Παπαδημούλης έχει ταχθεί υπέρ της συγκρότησης μιας αντίστοιχης Επιτροπής από την ελληνική Βουλή για την κοινοβουλευτική εποπτεία του ελληνικού σχεδίου Ανάκαμψης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ