e-shop: Αφορολόγητο και ακατάσχετο το «δώρο» του κράτους για την κατασκευή του – Παράταση στις αιτήσεις

Αφορολόγητο και ακατάσχετο το «δώρο» των 5.000 ευρώ που κάνει το κράτος σε όσες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου θέλουν να στήσουν το δικό τους e-shop: Αυτό ξεκαθάρισε το υπουργείο Ανάπτυξης με σχετική τροποποίηση της δράσης, ενώ έδωσε παράταση στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Ακόμη λίγες ημέρες προθεσμία έδωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης στην υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα e-Λιανικό: Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης ορίστηκε για τη Δευτέρα 05 Απριλίου 2021 και ώρα 15:00 αντί για την Τετάρτη 24 Μαρτίου. Στην απόφαση, όμως, του υφυπουργού για την παράταση, συμπεριλαμβάνονται και τροποποιήσεις της δράσης που αφορούν τόσο στις επιλέξιμες δαπάνες, όσο και στην καταβολή της επιχορήγησης, εξέλιξη που κρύβει μια μικρή έκπληξη.

Αφορολόγητα και ακατάσχετα τα 5.000 ευρώ

Και αυτή η έκπληξη δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι στην απόφασή του ο Γιάννης Τσακίρης κάνει ξεκάθαρο πως η επιχορήγηση των 5.000 ευρώ για την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη. Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει πως «η ενίσχυση που καταβάλλεται στο πλαίσιο της Δράσης της παρούσας πρόσκλησης δεν υπόκειται σε οποιονδήποτε φόρο, τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43A του ν. 4172/2013 (Α΄ 167), είναι ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπά τους, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα.»Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ